Graikiški kotletai
2.6 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Esu tikra, kad visiems mėsos valgytojams patiks originalus graikiškų kotletų receptas. Iš kelių dešimčių šio patiekalo variantų išsirinkau, mano nuomone, geriausią – išbandykite ir įvertinkite! Šiuos kotletus galima rasti kavinėse ir restoranuose visame Viduržemio jūros regione, tačiau tikroji jų tėvynė yra Graikija, o tiksliau – Kipras. Jie vadinami keftedes ir gaminami iš maltos mėsos, pridedant daržovių, vaisių, sūrio, krekerių ir kt. Šis graikiško stiliaus kotletų gaminimo receptas, naudojant obuolį ir mėtas, mano nuomone, yra vienas geriausių: keftedes skonis labai subtilus, o patys sultingi ir aromatingi. Taip pat yra daug būdų paruošti keftedes – jie tiesiog patiekiami kepti aliejuje, troškinti arba kepti padaže, daugiausia pomidorų. Bet kokiu atveju jie yra skanus, todėl rinkitės savo variantą – dietiškesnį ar, priešingai, kaloringesnį. Gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kiauliena ir jautiena500 gramų
-
Džiovinta kvietinė duona3~4 riekelės
-
Obuolys1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Pienas0.5 stiklinės
-
Svogūnai1 vnt
-
Šviežios žolelėspagal skonį (petražolės, bazilikas, raudonėlis)
-
Šviežios mėtospagal skonį
-
Aliejus0.5 stiklinės
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Pomidorai1 kilogramas
-
Pomidorų pasta4~5 šaukštai
-
Cukruspagal skonį
-
Alyvuogės arba juodosios alyvuogėspagal skonį (neprivaloma)
Gaminimo eiga
-
1. Nupjaukite nuo duonos plutą (jei ji per daug pasenusi) ir pamirkykite piene.
-
2. Sutarkuokite obuolį.
-
Reklama
-
3. Svogūną smulkiai supjaustykite.
-
4. Česnaką susmulkinkite peiliu arba permeskite per spaudą.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite žalumynus (įskaitant mėtas), nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
-
6. Į faršą sudėkite trintą duoną, obuolį, svogūną ir česnaką, druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Iš faršo suformuokite nedidelius stalo teniso kamuoliuko dydžio kotletus.
-
8. Mėsos ruošinius atidėkite į šalį. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite odeles.
-
Reklama
-
9. Minkštimą sumalkite ir sudėkite į puodą. Įpilkite pomidorų pastos, kelis šaukštus aliejaus ir, jei norite, alyvuoges, druską, pipirus ir užvirinkite.
-
10. Mėsos kukulius apkepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos, kepkite orkaitėje arba dėkite į padažą be išankstinio paruošimo. Troškinkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 15 minučių. Patiekite su bet kokiu garnyru ir daržovių salotomis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 2.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama