Graikiški kotletai

Graikiški kotletai

2.6 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Esu tikra, kad visiems mėsos valgytojams patiks originalus graikiškų kotletų receptas. Iš kelių dešimčių šio patiekalo variantų išsirinkau, mano nuomone, geriausią – išbandykite ir įvertinkite! Šiuos kotletus galima rasti kavinėse ir restoranuose visame Viduržemio jūros regione, tačiau tikroji jų tėvynė yra Graikija, o tiksliau – Kipras. Jie vadinami keftedes ir gaminami iš maltos mėsos, pridedant daržovių, vaisių, sūrio, krekerių ir kt. Šis graikiško stiliaus kotletų gaminimo receptas, naudojant obuolį ir mėtas, mano nuomone, yra vienas geriausių: keftedes skonis labai subtilus, o patys sultingi ir aromatingi. Taip pat yra daug būdų paruošti keftedes – jie tiesiog patiekiami kepti aliejuje, troškinti arba kepti padaže, daugiausia pomidorų. Bet kokiu atveju jie yra skanus, todėl rinkitės savo variantą – dietiškesnį ar, priešingai, kaloringesnį. Gero apetito!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta kiauliena ir jautiena
    500 gramų
  • Džiovinta kvietinė duona
    3~4 riekelės
  • Obuolys
    1 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pienas
    0.5 stiklinės
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Šviežios žolelės
    pagal skonį (petražolės, bazilikas, raudonėlis)
  • Šviežios mėtos
    pagal skonį
  • Aliejus
    0.5 stiklinės
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Pomidorų pasta
    4~5 šaukštai
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Alyvuogės arba juodosios alyvuogės
    pagal skonį (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nupjaukite nuo duonos plutą (jei ji per daug pasenusi) ir pamirkykite piene.
    1. Nupjaukite nuo duonos plutą (jei ji per daug pasenusi) ir pamirkykite piene.
  • Sutarkuokite obuolį.
    2. Sutarkuokite obuolį.
  • Reklama
  • Svogūną smulkiai supjaustykite.
    3. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  • Česnaką susmulkinkite peiliu arba permeskite per spaudą.
    4. Česnaką susmulkinkite peiliu arba permeskite per spaudą.
  • Reklama
  • Nuplaukite žalumynus (įskaitant mėtas), nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
    5. Nuplaukite žalumynus (įskaitant mėtas), nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Į faršą sudėkite trintą duoną, obuolį, svogūną ir česnaką, druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite.
    6. Į faršą sudėkite trintą duoną, obuolį, svogūną ir česnaką, druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Iš faršo suformuokite nedidelius stalo teniso kamuoliuko dydžio kotletus.
    7. Iš faršo suformuokite nedidelius stalo teniso kamuoliuko dydžio kotletus.
  • Mėsos ruošinius atidėkite į šalį. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite odeles.
    8. Mėsos ruošinius atidėkite į šalį. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite odeles.
  • Reklama
  • Minkštimą sumalkite ir sudėkite į puodą. Įpilkite pomidorų pastos, kelis šaukštus aliejaus ir, jei norite, alyvuoges, druską, pipirus ir ...
    9. Minkštimą sumalkite ir sudėkite į puodą. Įpilkite pomidorų pastos, kelis šaukštus aliejaus ir, jei norite, alyvuoges, druską, pipirus ir užvirinkite.
  • Mėsos kukulius apkepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos, kepkite orkaitėje arba dėkite į padažą be išankstinio paruošimo. Troškinkit...
    10. Mėsos kukulius apkepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos, kepkite orkaitėje arba dėkite į padažą be išankstinio paruošimo. Troškinkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 15 minučių. Patiekite su bet kokiu garnyru ir daržovių salotomis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 2.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai