Duona be mielių, be glitimo

Duona be mielių, be glitimo

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ši duona priskiriama kategorijai „butelio kaklelis iškrapštytas“, nes jai galite naudoti bet kokius miltus be glitimo. Svarbiausia yra išlaikyti sausų ir skystų ingredientų santykį ir bendras rekomendacijas. Duoną be glitimo ir bemielių galima labai greitai pagaminti iš bet kokios rūšies miltų, kurie yra be glitimo ir su bet kokiais priedais. Svarbiausia yra laikytis sausų ir šlapių ingredientų svorio proporcijų ir bendro paruošimo principo. Tai duona sveikatai ir tinkamai mitybai.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sėlenos
    2 šaukštai (bet kokie)
  • Linų sėmenys
    2 šaukštai (galite naudoti bet kurį kitą)
  • Avižiniai miltai
    30 gramų
  • Linų sėmenų miltai
    30 gramų
  • Grikių miltai
    30 gramų
  • Ryžių miltai
    30 gramų
  • Kanapių miltai
    30 gramų
  • Tapijokos krakmolas
    30 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
  • Citrinų actas
    2 šaukštai (ar bet kuris kitas: obuolių, ryžių, vyno)
  • Ryazhenka
    200 mililitrų (arba kefyras)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Miltus galima pakeisti bet kokiais kitais miltais be glitimo, svarbiausia stebėti skystų ir sausų ingredientų sv...
    1. Paruoškite ingredientus. Miltus galima pakeisti bet kokiais kitais miltais be glitimo, svarbiausia stebėti skystų ir sausų ingredientų svorio santykį. Iš karto įjunkite orkaitę, kad kartu su kepimo indu įkaistų iki 250 laipsnių.
  • Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
    2. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
  • Reklama
  • Dalimis supilkite ryazhenka (arba kefyrą) ir įmaišykite į tešlą.
    3. Dalimis supilkite ryazhenka (arba kefyrą) ir įmaišykite į tešlą.
  • Supilkite actą, išmaišykite iki vientisos masės, bet ne per kietai, kad susidarę burbuliukai neužgesintų kepimo milteliuose esančios sodos.
    4. Supilkite actą, išmaišykite iki vientisos masės, bet ne per kietai, kad susidarę burbuliukai neužgesintų kepimo milteliuose esančios sodos.
  • Reklama
  • Stalo darbinį paviršių pabarstykite sėlenomis, išklokite tešlą ir atsargiai, per daug neminkydami suformuokite bet kokios formos duoną.
    5. Stalo darbinį paviršių pabarstykite sėlenomis, išklokite tešlą ir atsargiai, per daug neminkydami suformuokite bet kokios formos duoną.
  • Kai orkaitė kartu su forma įšyla iki 250 laipsnių, išimkite formą, įdėkite duonos, padarykite įpjovą, uždenkite dangčiu. Kepkite 10 minuč...
    6. Kai orkaitė kartu su forma įšyla iki 250 laipsnių, išimkite formą, įdėkite duonos, padarykite įpjovą, uždenkite dangčiu. Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 45-50 minučių.
  • Reklama
  • Iškeptą duoną visiškai atvėsinkite ant grotelių.
    7. Iškeptą duoną visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  • Atvėsusią duoną galima patiekti. Duona skani ir sveika, o svarbiausia – labai greitai ir lengvai pagaminama!
    8. Atvėsusią duoną galima patiekti. Duona skani ir sveika, o svarbiausia – labai greitai ir lengvai pagaminama!
  • Reklama
  • Tokio kepalo svoris yra 440 gramų.
    9. Tokio kepalo svoris yra 440 gramų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai