Duona be mielių, be glitimo
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ši duona priskiriama kategorijai „butelio kaklelis iškrapštytas“, nes jai galite naudoti bet kokius miltus be glitimo. Svarbiausia yra išlaikyti sausų ir skystų ingredientų santykį ir bendras rekomendacijas. Duoną be glitimo ir bemielių galima labai greitai pagaminti iš bet kokios rūšies miltų, kurie yra be glitimo ir su bet kokiais priedais. Svarbiausia yra laikytis sausų ir šlapių ingredientų svorio proporcijų ir bendro paruošimo principo. Tai duona sveikatai ir tinkamai mitybai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sėlenos2 šaukštai (bet kokie)
-
Linų sėmenys2 šaukštai (galite naudoti bet kurį kitą)
-
Avižiniai miltai30 gramų
-
Linų sėmenų miltai30 gramų
-
Grikių miltai30 gramų
-
Ryžių miltai30 gramų
-
Kanapių miltai30 gramų
-
Tapijokos krakmolas30 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai10 gramų
-
Citrinų actas2 šaukštai (ar bet kuris kitas: obuolių, ryžių, vyno)
-
Ryazhenka200 mililitrų (arba kefyras)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Miltus galima pakeisti bet kokiais kitais miltais be glitimo, svarbiausia stebėti skystų ir sausų ingredientų svorio santykį. Iš karto įjunkite orkaitę, kad kartu su kepimo indu įkaistų iki 250 laipsnių.
-
2. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
-
Reklama
-
3. Dalimis supilkite ryazhenka (arba kefyrą) ir įmaišykite į tešlą.
-
4. Supilkite actą, išmaišykite iki vientisos masės, bet ne per kietai, kad susidarę burbuliukai neužgesintų kepimo milteliuose esančios sodos.
-
Reklama
-
5. Stalo darbinį paviršių pabarstykite sėlenomis, išklokite tešlą ir atsargiai, per daug neminkydami suformuokite bet kokios formos duoną.
-
6. Kai orkaitė kartu su forma įšyla iki 250 laipsnių, išimkite formą, įdėkite duonos, padarykite įpjovą, uždenkite dangčiu. Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 45-50 minučių.
-
Reklama
-
7. Iškeptą duoną visiškai atvėsinkite ant grotelių.
-
8. Atvėsusią duoną galima patiekti. Duona skani ir sveika, o svarbiausia – labai greitai ir lengvai pagaminama!
-
Reklama
-
9. Tokio kepalo svoris yra 440 gramų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama