Dietinis pyragas su abrikosais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Fantastiškai skanus, vasariškas pyragas. Įdarui galite naudoti bet kokius vaisius ar uogas. Taip pat galite pasiimti bet kokių naudingų miltų arba sumaišyti kelių rūšių. Dietinis pyragas su kvapniais abrikosais ruošiamas iš paprasčiausių ingredientų. Jis labai subtilaus skonio, su lengvu abrikosų rūgštumu ir neįtikėtinu aromatu. Toks skanus, saulėtas pyragas papuoš Jūsų rytą kvapnios kavos ar arbatos puodeliu. Jei nesate tikri dėl formos kokybės, sutepkite ją trupučiu aliejaus arba išklokite pergamentu. Ne sezono metu naudokite konservuotus abrikosus, geriausia be cukraus. Naudokite savo pasirinktą ir pageidaujamą saldiklį.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Minkšta varškė250 gramų (170 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt (1 vnt.
-
Avižiniai dribsniai120 gramų
-
Ryžių miltai75 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai1/2 šaukštelio
-
Saldiklis (eritritolis)75 gramai (25 gramai
-
Švieži abrikosai250 gramų
-
Kukurūzų krakmolas1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Norėdami paruošti tešlą, į dubenį suberkite minkštą varškę, įpilkite druskos, saldiklio ir kiaušinio. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Suberkite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius.
-
4. Minkykite minkštą, panašią į plastiliną, tešlą.
-
Reklama
-
5. Tešlą paskirstykite į 20-22 cm skersmens formą, keldami išilgai šonų. Tešlą nusiųskite kepti į iki 190-200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių.
-
6. Kol kepa pagrindas (tešla), paruošiame įdarą. Dubenyje sumaišykite minkštą varškę, graikišką jogurtą, saldiklį, kukurūzų krakmolą ir kiaušinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Abrikosus nuplaukite, nusausinkite. Padalinkite į pusę ir pašalinkite kaulą.
-
8. Iš orkaitės išimkite šiek tiek apkepusį pagrindą (tešlą), išdėliokite įdarą.
-
Reklama
-
9. Ant įdaro, šiek tiek panardinkite abrikosų puseles. Pyragą vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 30 minučių.
-
10. Priklausomai nuo jūsų orkaitės, kepimas gali užtrukti šiek tiek ilgiau. Kai tik pyrago viršus paruduos – išimkite!
-
Reklama
-
11. Paruoštą pyragą atvėsinkite. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su puodeliu aromatingos kavos ar arbatos. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama