Desertas su želatina ir grietine

Desertas su želatina ir grietine

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Pats subtiliausias desertas su želatina ir grietine nudžiugins jus ir jūsų vaikus nuostabiu kreminiu skoniu. Skanu ir paprasta, kaip tik tai, ko reikia šventiniam stalui. Patiekite atšaldytą. Prieš patiekiant galima papuošti uogomis, vaisiais, džiovintais vaisiais, kondensuotu pienu, smulkintu šokoladu ar riešutais (nebūtina).

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grietinė 20%
    330 mililitrų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Želatina
    10 gramų
  • Vanilinis cukrus
    5 gramų
  • Vanduo
    130 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į dubenį supilkite tirpią želatiną, įpilkite 100 ml. virinto atšaldyto vandens. Išmaišykite iki vientisos masės ir palikite 10-15 minučių...
    1. Į dubenį supilkite tirpią želatiną, įpilkite 100 ml. virinto atšaldyto vandens. Išmaišykite iki vientisos masės ir palikite 10-15 minučių, kad išbrinktų. Praėjus šiam laikui, išbrinkusią želatiną perkelkite į nedidelį puodą ar kitą tinkamą indą. Kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps. Gautą masę per ploną sietelį perkoškite į dubenį, palikite šiek tiek atvėsti.
  • Norėdami paruošti cukraus sirupą, supilkite cukrų į puodą, įpilkite 30 ml. virinto vandens (2 šaukštai), maišydami kaitinkite ant vidutin...
    2. Norėdami paruošti cukraus sirupą, supilkite cukrų į puodą, įpilkite 30 ml. virinto vandens (2 šaukštai), maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Šis procesas užtruks ne ilgiau kaip 3-4 minutes.
  • Reklama
  • Į gilų dubenį sudėkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir nuolat maišydami šluotele supilkite karštą cukraus sirupą, palaipsniui supil...
    3. Į gilų dubenį sudėkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir nuolat maišydami šluotele supilkite karštą cukraus sirupą, palaipsniui supilkite šiek tiek atvėsusią želatiną. Tęskite plakimą, kol gausite vientisą konsistenciją.
  • Supilkite mišinį į dubenėlius ar kitas formas. Uždenkite juos maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol želė visiškai sustings, 3–4 va...
    4. Supilkite mišinį į dubenėlius ar kitas formas. Uždenkite juos maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol želė visiškai sustings, 3–4 valandas (arba per naktį).
  • Reklama
  • Sustingusią želė išimame iš šaldytuvo ir išimame iš formelių. Norėdami tai padaryti, į gilų indą supilkite verdantį vandenį ir pakaitomis...
    5. Sustingusią želė išimame iš šaldytuvo ir išimame iš formelių. Norėdami tai padaryti, į gilų indą supilkite verdantį vandenį ir pakaitomis sudėkite į jį formas su želė 30–40 sekundžių, kad vanduo nepatektų į vidų.
  • Formą su želė išimkite iš dubens su verdančiu vandeniu ir uždengę lėkšte taip, kad forma būtų per vidurį, iš karto apverskite, lėkštę lai...
    6. Formą su želė išimkite iš dubens su verdančiu vandeniu ir uždengę lėkšte taip, kad forma būtų per vidurį, iš karto apverskite, lėkštę laikydami ranka. Išimkite formą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai