Daržovių troškinys su brokoliais

Daržovių troškinys su brokoliais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Brokoliai yra viena iš sveikiausių daržovių! Jį vartodami aprūpinate savo organizmą gausiu vitaminų ir mikroelementų asortimentu. Virkite brokolių patiekalus kuo dažniau ir būkite sveiki! Svarstote, kokį patiekalą gaminti su brokoliais? Turiu atsakymą: gaminkite daržovių troškinį! Brokoliai derinami su kitomis daržovėmis – tai skanūs, sotūs ir nepaprastai sveiki pietūs, patiksiantys sveiko maisto mėgėjams ir norintiems sulieknėti ar nevalgantiems mėsos. Taigi, ruošiame daržovių troškinį su brokoliais!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Brokoliai
    200 gramų
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Baklažanai
    2 vnt
  • Paprika
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Morkos
    1 vnt
  • Citrinų sultys
    1 šaukštas
  • Daržovių sultinys
    250 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus
    30 mililitrų (kepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Žalumynai
    pagal skonį (krapai, petražolės)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Morkas supjaustykite juostelėmis.
    1. Morkas supjaustykite juostelėmis.
  • Baklažanus supjaustykite mažais gabalėliais.
    2. Baklažanus supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Papriką supjaustykite juostelėmis.
    3. Papriką supjaustykite juostelėmis.
  • Brokolius padalinkite į žiedynus. Taip pat galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.
    4. Brokolius padalinkite į žiedynus. Taip pat galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.
  • Reklama
  • Ant pomidorų padarykite kryžiaus formos pjūvį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite porai minučių vandenyje, tada lengvai ir paprasta...
    5. Ant pomidorų padarykite kryžiaus formos pjūvį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite porai minučių vandenyje, tada lengvai ir paprastai nulupkite.
  • Nuluptus pomidorus supjaustykite griežinėliais.
    6. Nuluptus pomidorus supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Toliau smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
    7. Toliau smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  • Kepkite alyvuogių aliejuje, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
    8. Kepkite alyvuogių aliejuje, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Tada į keptuvę suberkite daržoves, lengvai pakepinkite, tada supilkite sultinį ir citrinos sultis. Įberiame druskos, maltų juodųjų ir čil...
    9. Tada į keptuvę suberkite daržoves, lengvai pakepinkite, tada supilkite sultinį ir citrinos sultis. Įberiame druskos, maltų juodųjų ir čili pipirų bei cukraus ir viską išmaišome. Troškinį užvirinkite ir palikite po dangčiu troškintis dar 25-35 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Smulkiai supjaustykite petražoles ir (arba) krapus.
    10. Smulkiai supjaustykite petražoles ir (arba) krapus.
  • Reklama
  • Paruoštą patiekalą pabarstykite žolelėmis. Gero apetito!
    11. Paruoštą patiekalą pabarstykite žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai