Dagestano košė iš džiovintų abrikosų
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Siūlau pasigaminti skanų, sveiką desertą, kurio pagrindas – džiovinti abrikosai. Puikus pasirinkimas pusryčiams ir imuninei sistemai palaikyti. Spalva ir kepimo laikas visiškai priklauso nuo džiovintų abrikosų, kuriuos gaminsite. Sureguliuokite cukrų pagal savo skonį ir tiks bet koks urbikas. Augalinį aliejų galima pakeisti sviestu, bet tada patiekalas negali būti patiekiamas nevalgius.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Džiovinti abrikosai150 gramų
-
Cukrus1 šaukštas
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Vanduo500 mililitrų
-
Medus1 šaukštas
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Riešutų sviestas2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Džiovintus abrikosus nuplaukite, sudėkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies, ir užvirkite. Džiovinti abrikosai turi virti kol suminkštės, apie 25-30 min.
-
Reklama
-
3. Nukelkite puodą nuo ugnies ir viską sutrinkite į vienalytę masę.
-
4. Į tyrę supilkite cukrų, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Miltus persijokite į košę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
6. Padėkite puodą ant lėtos ugnies ir virkite maišydami 10 minučių, nukelkite nuo ugnies. Abrikosų tyrė turi sutirštėti.
-
Reklama
-
7. Dubenyje sumaišykite riešutų sviestą, augalinį aliejų ir medų iki vientisos masės. Abrikosų košę dėkite į lėkštę, sudėkite riešutų sviestą ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama