Cukinijų keksiukas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Cukinijų keksiukas – labai neįprastas užkandis, kurio skonio tikriausiai dar nežinote. Pyragas yra labai minkštas ir švelnus, puikiai tinka prie sriubų, salotų ir arbatos. Cukinijų keksiukas labai skanus. Mūsų šeimoje jį valgome vietoj duonos – su sriubomis, salotomis, kai kuriais pagrindiniais patiekalais. Vaikai mėgsta valgyti šį keksiuką su arbata. Man patinka, kad cukinijų pyrago receptas nėra kategoriškas – jei norite, galite eksperimentuoti su ingredientais kiek tik norite. Pavyzdžiui, bandžiau į tešlą dėti sūrio, morkų, obuolių – buvo labai skanu. Įdomu tai, kad cukinijų skonis šiame keksiuke praktiškai nesijaučia – tad jei nežinote, ką gaminti su cukinijomis, galite išbandyti šį keksiuką.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos300 gramų
-
Česnakai1 skiltelės
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kvietiniai miltai250 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Alyvuogių aliejus100 mililitrų
-
Pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo eiga
-
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir pipirais, išmaišyti.
-
2. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite česnaką, abi daržoves suberkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Kitame inde reikia išplakti kiaušinius ir sviestą.
-
4. Sujunkite kiaušinių ir miltų mišinius ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Gautą masę sudėkite į maždaug 25 x 10 cm dydžio kepimo formą. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
6. Tada atsargiai išimkite pyragą iš formos, leiskite atvėsti – ir voila, cukinijų pyragas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama