Cukinijų ikrai su česnaku

Cukinijų ikrai su česnaku

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Cukinijų ikrai gali būti aštrūs, jei į juos įdėsite česnako. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti cukinijų ikrų su česnaku. Aštrumo mėgėjai tai įvertins! Šiuos ikrus lengva paruošti, dalį galite paruošti žiemai, o dalį pasilikti pietums ar vakarienei. Būtinai pabandykite pasigaminti!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    3 kilogramai
  • Pomidorų pasta
    3 šaukštai
  • Svogūnas
    1 kilogramas
  • Morka
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Česnakas
    8 skiltelės
  • Druska
    1.5 šaukšto
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Actas
    50 mililitrų (9%)
  • Šviežios petražolės
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite visas daržoves. Nulupkite cukinijas ir, jei reikia, pašalinkite sėklas. Nulupkite ir nuplaukite...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite visas daržoves. Nulupkite cukinijas ir, jei reikia, pašalinkite sėklas. Nulupkite ir nuplaukite morkas, svogūnus ir česnakus.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    2. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Svogūną susmulkinkite pusžiedžiais.
    3. Svogūną susmulkinkite pusžiedžiais.
  • Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite cukinijas. Kepkite jas ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele, kol suminkštės.
    5. Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite cukinijas. Kepkite jas ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele, kol suminkštės.
  • Keptas cukinijas sudėkite į atskirą dubenį.
    6. Keptas cukinijas sudėkite į atskirą dubenį.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas.
    7. Į puodą supilkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas.
  • Kepkite šias daržoves ant vidutinės ugnies, maišydami mentele, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
    8. Kepkite šias daržoves ant vidutinės ugnies, maišydami mentele, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Dabar sudėkite cukiniją, svogūną ir morkas į didelį trintuvo dubenį.
    9. Dabar sudėkite cukiniją, svogūną ir morkas į didelį trintuvo dubenį.
  • Paleiskite trintuvą 1 minutę, rezultatas turėtų būti vienalytė, gerai supjaustyta daržovių masė.
    10. Paleiskite trintuvą 1 minutę, rezultatas turėtų būti vienalytė, gerai supjaustyta daržovių masė.
  • Reklama
  • Šią daržovių masę sudėkite į storadugnį puodą. Troškinkite daržovių masę ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami mediniu šaukštu, 50 ...
    11. Šią daržovių masę sudėkite į storadugnį puodą. Troškinkite daržovių masę ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami mediniu šaukštu, 50 minučių.
  • Likus 10 minučių iki paruošimo, sudėkite per česnakų spaudą išspaustą česnaką, druską, cukrų, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytas žolel...
    12. Likus 10 minučių iki paruošimo, sudėkite per česnakų spaudą išspaustą česnaką, druską, cukrų, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytas žoleles ir actą.
  • Viską virkite kartu likusias 10 minučių ir nukelkite nuo viryklės.
    13. Viską virkite kartu likusias 10 minučių ir nukelkite nuo viryklės.
  • Reklama
  • Iš anksto sterilizuokite konservavimo stiklainius ir dangtelius patogiu būdu. Į šiuos sterilizuotus stiklainius sudėkite karštus cukinijų...
    14. Iš anksto sterilizuokite konservavimo stiklainius ir dangtelius patogiu būdu. Į šiuos sterilizuotus stiklainius sudėkite karštus cukinijų ikrus.
  • Užsukite dangteliais ir apverskite stiklainius dangteliais žemyn. Apvyniokite stiklainius storu rankšluosčiu, kad lėtai atvėstų, ir palik...
    15. Užsukite dangteliais ir apverskite stiklainius dangteliais žemyn. Apvyniokite stiklainius storu rankšluosčiu, kad lėtai atvėstų, ir palikite per naktį.
  • Ryte paruoštus cukinijų ikrus galima perkelti į sandeliuką.
    16. Ryte paruoštus cukinijų ikrus galima perkelti į sandeliuką.
  • Skanaus!
    17. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai