Cukinijų ikrai su česnaku
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Cukinijų ikrai gali būti aštrūs, jei į juos įdėsite česnako. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti cukinijų ikrų su česnaku. Aštrumo mėgėjai tai įvertins! Šiuos ikrus lengva paruošti, dalį galite paruošti žiemai, o dalį pasilikti pietums ar vakarienei. Būtinai pabandykite pasigaminti!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos3 kilogramai
-
Pomidorų pasta3 šaukštai
-
Svogūnas1 kilogramas
-
Morka1 kilogramas
-
Cukrus1 šaukštas
-
Česnakas8 skiltelės
-
Druska1.5 šaukšto
-
Augalinis aliejus50 mililitrų
-
Actas50 mililitrų (9%)
-
Šviežios petražolės10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite visas daržoves. Nulupkite cukinijas ir, jei reikia, pašalinkite sėklas. Nulupkite ir nuplaukite morkas, svogūnus ir česnakus.
-
2. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
3. Svogūną susmulkinkite pusžiedžiais.
-
4. Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite cukinijas. Kepkite jas ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele, kol suminkštės.
-
6. Keptas cukinijas sudėkite į atskirą dubenį.
-
Reklama
-
7. Į puodą supilkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas.
-
8. Kepkite šias daržoves ant vidutinės ugnies, maišydami mentele, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
-
Reklama
-
9. Dabar sudėkite cukiniją, svogūną ir morkas į didelį trintuvo dubenį.
-
10. Paleiskite trintuvą 1 minutę, rezultatas turėtų būti vienalytė, gerai supjaustyta daržovių masė.
-
Reklama
-
11. Šią daržovių masę sudėkite į storadugnį puodą. Troškinkite daržovių masę ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami mediniu šaukštu, 50 minučių.
-
12. Likus 10 minučių iki paruošimo, sudėkite per česnakų spaudą išspaustą česnaką, druską, cukrų, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytas žoleles ir actą.
-
13. Viską virkite kartu likusias 10 minučių ir nukelkite nuo viryklės.
-
Reklama
-
14. Iš anksto sterilizuokite konservavimo stiklainius ir dangtelius patogiu būdu. Į šiuos sterilizuotus stiklainius sudėkite karštus cukinijų ikrus.
-
15. Užsukite dangteliais ir apverskite stiklainius dangteliais žemyn. Apvyniokite stiklainius storu rankšluosčiu, kad lėtai atvėstų, ir palikite per naktį.
-
16. Ryte paruoštus cukinijų ikrus galima perkelti į sandeliuką.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama