Cukinijų, brokolių ir žiedinių kopūstų troškinys

Cukinijų, brokolių ir žiedinių kopūstų troškinys

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Pats švelniausias brokolių, žiedinių kopūstų ir cukinijų troškinys. Esame tikri, kad jums ir jūsų šeimai patiks šis skanus ir sveikas patiekalas! Skanus ir labai apetitiškas daržovių troškinys, pilnas kreminio padažo su traškia sūrio plutele, abejingų paliks nedaugelį. Recepte naudojau žalias daržoves, jos gavosi „Al dente“ – t.y. šiek tiek traškios. Jei mėgstate minkštesnes daržoves, iš anksto pavirkite jas 3-4 minutes verdančiame pasūdytame vandenyje, tada nukoškite per sietelį, kad nuvarvėtų drėgmės perteklius. Galima naudoti ir šviežias daržoves, ir šaldytas, prieš tai atšildžius.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žiediniai kopūstai
    250 gramų
  • Brokoliai
    200 gramų
  • Cukinijos
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Grietinėlė
    250 mililitrų (20% riebumo)
  • Sūris
    150 gramų (100 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas (+formelės patepimui)
  • Džiovintas raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustykite žiedynais. Naudokite ne mažiau kaip 20% riebumo ...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustykite žiedynais. Naudokite ne mažiau kaip 20% riebumo grietinėlę.
  • 150 gramų sūrio sutarkuokite su smulkia tarka.
    2. 150 gramų sūrio sutarkuokite su smulkia tarka.
  • Reklama
  • Į tinkamą dubenį įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Dėl skonio pridėkite džiovintų raudonėlių. Jei nemė...
    3. Į tinkamą dubenį įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Dėl skonio pridėkite džiovintų raudonėlių. Jei nemėgstate raudonėlio, nedėkite. Išmaišykite masę šluotele, kad baltymai susijungtų su tryniais ir prieskoniais.
  • Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
    4. Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Į kiaušinių-grietinėlės masę suberkite 100 gramų tarkuoto sūrio. Išmaišykite.
    5. Į kiaušinių-grietinėlės masę suberkite 100 gramų tarkuoto sūrio. Išmaišykite.
  • Cukinijas nulupkite, jei reikia, išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite vidutiniais kubeliais.
    6. Cukinijas nulupkite, jei reikia, išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite vidutiniais kubeliais.
  • Reklama
  • 1,2–1,5 litro talpos kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite paruoštas daržoves.
    7. 1,2–1,5 litro talpos kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite paruoštas daržoves.
  • Užpildykite paruoštu padažu. Padažas turi visiškai uždengti daržoves.
    8. Užpildykite paruoštu padažu. Padažas turi visiškai uždengti daržoves.
  • Reklama
  • Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį. Dėti kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
    9. Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį. Dėti kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
  • Po kurio laiko išimkite paruoštą  troškinį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
    10. Po kurio laiko išimkite paruoštą troškinį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Reklama
  • Patiekite troškinį vieną arba kaip garnyrą. Skanaus!
    11. Patiekite troškinį vieną arba kaip garnyrą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai