Cukinijos tešloje orkaitėje

Cukinijos tešloje orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Cukinijas tešloje orkaitėje galima kepti aštraus sūrio tešloje. Šis patiekalas gali būti puikus užkandis. Juk yra su traškia plutele. Patiekite cukinijas tešloje kaip užkandį su įvairiais padažais. Pavyzdžiui, man labai patinka grietinės padažas su česnakais ir krapais. Sūrio ir džiūvėsėlių mišinį galima paįvairinti įberiant aitriosios paprikos. Taip pat galite padaryti dvigubą lezoną, tai yra, panardinti cukiniją į baltymą, tada į sūrį ir pakartoti procedūrą dar kartą. Cukinijos tešloje gali būti puikus garnyras prie mėsos ar vištienos.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinio baltymas
    1~2 vnt
  • Cukinijos
    2~3 vnt (jauna)
  • Parmezanas
    70 gramų
  • Džiūvėsėliai
    2~3 šaukštai
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaušinio baltymą išplakti.
    1. Kiaušinio baltymą išplakti.
  • Sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu sūriu.
    2. Sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu sūriu.
  • Reklama
  • Cukiniją supjaustykite juostelėmis.
    3. Cukiniją supjaustykite juostelėmis.
  • Pamerkite cukinijas į baltymus.
    4. Pamerkite cukinijas į baltymus.
  • Reklama
  • Pamerkite cukinijas į sūrį.
    5. Pamerkite cukinijas į sūrį.
  • Paruoštas cukinijas dėkite ant kepimo popieriaus.
    6. Paruoštas cukinijas dėkite ant kepimo popieriaus.
  • Reklama
  • Cukinijas kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
    7. Cukinijas kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai