Citrininis pyragas su riešutais

Citrininis pyragas su riešutais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Kai jums reikia pyrago arbatai, bet neturite daug ingredientų, turėtumėte atkreipti dėmesį į citrininį pyragą su riešutais. Tokiai progai puikiai tiks lengvai pagaminami kepiniai. Pyrago tešla yra gana klampi, o norėdami paskirstyti ją ant riešutų sluoksnio, suvilgykite šaukštą vandenyje. Taip pat pyragą galite ne sluoksniuoti riešutais, o pabarstyti jais ant tešlos ir kepti. Pyrago skonis primena meduolį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1 vnt
  • Riešutai
    50 gramų (susmulkinti)
  • Cukruoti vaisiai
    30 gramų (arba pagal skonį)
  • Vanduo
    0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    4 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    210 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Citriną nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
    2. Citriną nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite vandenį, įspauskite citrinos sultis.
    3. Į dubenį supilkite vandenį, įspauskite citrinos sultis.
  • Įpilkite cukraus, citrinos žievelės, augalinio aliejaus. Išmaišykite.
    4. Įpilkite cukraus, citrinos žievelės, augalinio aliejaus. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius.
    5. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Išmaišykite tešlą šaukštu. Ji bus lipni.
    6. Išmaišykite tešlą šaukštu. Ji bus lipni.
  • Reklama
  • Formą ištepkite aliejumi, išklokite 2/3 tešlos. Ant tešlos paskleiskite riešutus ir cukatas.
    7. Formą ištepkite aliejumi, išklokite 2/3 tešlos. Ant tešlos paskleiskite riešutus ir cukatas.
  • Likusią tešlą paskleiskite ant riešutų su cukruotais vaisiais. Paruoštą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minuč...
    8. Likusią tešlą paskleiskite ant riešutų su cukruotais vaisiais. Paruoštą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės savybes!
  • Reklama
  • Pasibaigus nurodytam laikui, formą su pyragu išimkite iš orkaitės.
    9. Pasibaigus nurodytam laikui, formą su pyragu išimkite iš orkaitės.
  • Išimkite pyragą iš formos ant pjaustymo lentos ir gerai atvėsinkite.
    10. Išimkite pyragą iš formos ant pjaustymo lentos ir gerai atvėsinkite.
  • Reklama
  • Jei norite, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
    11. Jei norite, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai