Citrininis pyragas su riešutais

Citrininis pyragas su riešutais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Kai jums reikia pyrago arbatai, bet neturite daug ingredientų, turėtumėte atkreipti dėmesį į citrininį pyragą su riešutais. Tokiai progai puikiai tiks lengvai pagaminami kepiniai. Pyrago tešla yra gana klampi, o norėdami paskirstyti ją ant riešutų sluoksnio, suvilgykite šaukštą vandenyje. Taip pat pyragą galite ne sluoksniuoti riešutais, o pabarstyti jais ant tešlos ir kepti. Pyrago skonis primena meduolį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1 vnt
  • Riešutai
    50 gramų (susmulkinti)
  • Cukruoti vaisiai
    30 gramų (arba pagal skonį)
  • Vanduo
    0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    4 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    210 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Citriną nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
    2. Citriną nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite vandenį, įspauskite citrinos sultis.
    3. Į dubenį supilkite vandenį, įspauskite citrinos sultis.
  • Įpilkite cukraus, citrinos žievelės, augalinio aliejaus. Išmaišykite.
    4. Įpilkite cukraus, citrinos žievelės, augalinio aliejaus. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius.
    5. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Išmaišykite tešlą šaukštu. Ji bus lipni.
    6. Išmaišykite tešlą šaukštu. Ji bus lipni.
  • Reklama
  • Formą ištepkite aliejumi, išklokite 2/3 tešlos. Ant tešlos paskleiskite riešutus ir cukatas.
    7. Formą ištepkite aliejumi, išklokite 2/3 tešlos. Ant tešlos paskleiskite riešutus ir cukatas.
  • Likusią tešlą paskleiskite ant riešutų su cukruotais vaisiais. Paruoštą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minuč...
    8. Likusią tešlą paskleiskite ant riešutų su cukruotais vaisiais. Paruoštą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės savybes!
  • Reklama
  • Pasibaigus nurodytam laikui, formą su pyragu išimkite iš orkaitės.
    9. Pasibaigus nurodytam laikui, formą su pyragu išimkite iš orkaitės.
  • Išimkite pyragą iš formos ant pjaustymo lentos ir gerai atvėsinkite.
    10. Išimkite pyragą iš formos ant pjaustymo lentos ir gerai atvėsinkite.
  • Reklama
  • Jei norite, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
    11. Jei norite, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai