Česnako marinavimas žiemai
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Turint daug mažų česnako galvų paprasčiausias būdas juos panaudoti užsimarinuoti žiemai, kad žiemą galėtume naudoti savo gardiems patiekalams. Česnakai naudojami smulkūs, tankūs, be puvimo ir visiškai sveiki. Jei galvos yra didelės, išardykite jas į skilteles arba paimkite stiklainį plačiu kaklu. Toks česnakas išlaiko visas naudingas savybes, tačiau praranda šiek tiek savo skonį. Tai gali būti puikus užkandis prie garnyro, galite dėti į sriubas, ar prie mėsos. Iš šio kiekio gaunamas maždaug pusės litro indelis.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai300 gramų
-
Cukrus25 gramai
-
Druska25 gramai
-
Kvapieji pipirai2 vnt
-
Gvazdikėliai2 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Actas 9%2 šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nuimkite viršutinį česnako sluoksnį, nupjaukite viršų ir apačią. Nuplaukite česnaką ir nusausinkite.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai išplaukite ir išdžiovinkite stiklainius, sudėkite į juos paruoštą česnaką.
-
4. Į kiekvieną stiklainį sudėkite gvazdikėlius, pipirus ir lauro lapus.
-
Reklama
-
5. Į stiklainius supilkite druską ir cukrų.
-
6. Į kiekvieną stiklainį iki viršaus pripilkite šalto, ne virinto vandens ir uždarykite dangčius. Palikite kambario temperatūroje vieną dieną.
-
Reklama
-
7. Tada supilkite sūrymą iš česnako į puodą, įpilkite acto ir užvirkite ant vidutinės ugnies.
-
8. Pripilkite verdančio sūrymo į česnakų stiklainius ir nedelsdami susukite. Palikite kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų. Tada padėkite jį į rūsį. Česnakai bus paruošti naudoti maždaug per du mėnesius.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama