Česnako marinavimas žiemai

Česnako marinavimas žiemai

5 (1 įvertinimai)

2

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Turint daug mažų česnako galvų paprasčiausias būdas juos panaudoti užsimarinuoti žiemai, kad žiemą galėtume naudoti savo gardiems patiekalams. Česnakai naudojami smulkūs, tankūs, be puvimo ir visiškai sveiki. Jei galvos yra didelės, išardykite jas į skilteles arba paimkite stiklainį plačiu kaklu. Toks česnakas išlaiko visas naudingas savybes, tačiau praranda šiek tiek savo skonį. Tai gali būti puikus užkandis prie garnyro, galite dėti į sriubas, ar prie mėsos. Iš šio kiekio gaunamas maždaug pusės litro indelis.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingridientai:

  • Česnakai
    300 gramų
  • Cukrus
    25 gramai
  • Druska
    25 gramai
  • Kvapieji pipirai
    2 vnt
  • Gvazdikėliai
    2 vnt
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Actas 9%
    2 šaukšteliai
  • Kaip pagaminti

  • Česnako marinavimas žiemai
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Česnako marinavimas žiemai
    2. Nuimkite viršutinį česnako sluoksnį, nupjaukite viršų ir apačią. Nuplaukite česnaką ir nusausinkite.
  • Česnako marinavimas žiemai
    3. Kruopščiai išplaukite ir išdžiovinkite stiklainius, sudėkite į juos paruoštą česnaką.
  • Česnako marinavimas žiemai
    4. Į kiekvieną stiklainį sudėkite gvazdikėlius, pipirus ir lauro lapus.
  • Česnako marinavimas žiemai
    5. Į stiklainius supilkite druską ir cukrų.
  • Česnako marinavimas žiemai
    6. Į kiekvieną stiklainį iki viršaus pripilkite šalto, ne virinto vandens ir uždarykite dangčius. Palikite kambario temperatūroje vieną dieną.
  • Česnako marinavimas žiemai
    7. Tada supilkite sūrymą iš česnako į puodą, įpilkite acto ir užvirkite ant vidutinės ugnies.
  • Česnako marinavimas žiemai
    8. Pripilkite verdančio sūrymo į česnakų stiklainius ir nedelsdami susukite. Palikite kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų. Tada padėkite jį į rūsį. Česnakai bus paruošti naudoti maždaug per du mėnesius.
  • Česnako marinavimas žiemai
    9. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai