Cepelinai su mėsa

Cepelinai su mėsa

4.5 (11 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Cepelinai labai skanūs, sotūs ir paprastai pagaminami. O jei mokate gaminti cepelinus, tuomet skaniai pavakarieniausite, o jei ne tuomet peržiūrėkite receptą. Dažniausiai jie patiekiami su grietine ir spirgučiais.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žalios bulvės
    1 kilogramas
  • Malta mėsa arba malta mėsa
    300 gramų (pusė jautienos ir pusė kiaulienos)
  • Virtos bulvės
    4 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Šoninė
    pagal skonį (arba spirgučiai)
  • Grietinė
    pagal skonį
  • Prieskoniai mėsai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išvirtas bulves sutrinkite.
    1. Išvirtas bulves sutrinkite.
  • Į maltą mėsą įberkite mėsos prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
    2. Į maltą mėsą įberkite mėsos prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
  • Reklama
  • Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus.
    3. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus.
  • Žalias bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka.
    4. Žalias bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  • Reklama
  • Sutarkuotas bulves nusunkite per švarią marlę.
    5. Sutarkuotas bulves nusunkite per švarią marlę.
  • Gautą skystį nupilkite. Likusį krakmolą sumaišykite su virtomis ir žaliomis bulvėmis. Įberkite druskos ir pipirų. Iš bulvių mišinio sufor...
    6. Gautą skystį nupilkite. Likusį krakmolą sumaišykite su virtomis ir žaliomis bulvėmis. Įberkite druskos ir pipirų. Iš bulvių mišinio suformuokite rutuliukus, jie turi būti dvigubai didesni už mėsos kukulius.
  • Reklama
  • Padarykite blynelius iš rutuliukų. Į kiekvieną įdėkite maltos mėsos.
    7. Padarykite blynelius iš rutuliukų. Į kiekvieną įdėkite maltos mėsos.
  • Delnais suformuokite cepelinus.
    8. Delnais suformuokite cepelinus.
  • Reklama
  • I verdantį vandenį dėkite po vieną cepeliną. Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
    9. I verdantį vandenį dėkite po vieną cepeliną. Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
  • Šoninę ir svogūną pakepinkite gabalėliais keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
    10. Šoninę ir svogūną pakepinkite gabalėliais keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Ant paruoštų cepelinų uždėkite grietinės ir spirgučių. Skanaus.
    11. Ant paruoštų cepelinų uždėkite grietinės ir spirgučių. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (11 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai