Cepelinai su mėsa
4.5 (11 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Cepelinai labai skanūs, sotūs ir paprastai pagaminami. O jei mokate gaminti cepelinus, tuomet skaniai pavakarieniausite, o jei ne tuomet peržiūrėkite receptą. Dažniausiai jie patiekiami su grietine ir spirgučiais.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žalios bulvės1 kilogramas
-
Malta mėsa arba malta mėsa300 gramų (pusė jautienos ir pusė kiaulienos)
-
Virtos bulvės4 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Šoninėpagal skonį (arba spirgučiai)
-
Grietinėpagal skonį
-
Prieskoniai mėsaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išvirtas bulves sutrinkite.
-
2. Į maltą mėsą įberkite mėsos prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
3. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus.
-
4. Žalias bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka.
-
Reklama
-
5. Sutarkuotas bulves nusunkite per švarią marlę.
-
6. Gautą skystį nupilkite. Likusį krakmolą sumaišykite su virtomis ir žaliomis bulvėmis. Įberkite druskos ir pipirų. Iš bulvių mišinio suformuokite rutuliukus, jie turi būti dvigubai didesni už mėsos kukulius.
-
Reklama
-
7. Padarykite blynelius iš rutuliukų. Į kiekvieną įdėkite maltos mėsos.
-
8. Delnais suformuokite cepelinus.
-
Reklama
-
9. I verdantį vandenį dėkite po vieną cepeliną. Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
-
10. Šoninę ir svogūną pakepinkite gabalėliais keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
11. Ant paruoštų cepelinų uždėkite grietinės ir spirgučių. Skanaus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (11 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama