Cepelinai su mėsa
4.5 (12 įvertinimai)
								6  Porcijos
						
								1 val. 30 min.
						Apie receptą
Cepelinai labai skanūs, sotūs ir paprastai pagaminami. O jei mokate gaminti cepelinus, tuomet skaniai pavakarieniausite, o jei ne tuomet peržiūrėkite receptą. Dažniausiai jie patiekiami su grietine ir spirgučiais.
Paskirtis: Vakarienės receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Daržovės / 
					# MėsaReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Žalios bulvės1 kilogramas
 - 
													Malta mėsa arba malta mėsa300 gramų (pusė jautienos ir pusė kiaulienos)
 - 
													Virtos bulvės4 vnt
 - 
													Svogūnai1 vnt
 - 
													Šoninėpagal skonį (arba spirgučiai)
 - 
													Grietinėpagal skonį
 - 
													Prieskoniai mėsaipagal skonį
 - 
													Druskapagal skonį
 - 
													Malti juodieji pipiraipagal skonį
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Išvirtas bulves sutrinkite. - 
                                                    
2. Į maltą mėsą įberkite mėsos prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. - 
                                                    
4. Žalias bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Sutarkuotas bulves nusunkite per švarią marlę. - 
                                                    
6. Gautą skystį nupilkite. Likusį krakmolą sumaišykite su virtomis ir žaliomis bulvėmis. Įberkite druskos ir pipirų. Iš bulvių mišinio suformuokite rutuliukus, jie turi būti dvigubai didesni už mėsos kukulius. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Padarykite blynelius iš rutuliukų. Į kiekvieną įdėkite maltos mėsos. - 
                                                    
8. Delnais suformuokite cepelinus. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. I verdantį vandenį dėkite po vieną cepeliną. Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. - 
                                                    
10. Šoninę ir svogūną pakepinkite gabalėliais keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. - 
Reklama
 - 
                                                    
11. Ant paruoštų cepelinų uždėkite grietinės ir spirgučių. Skanaus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (12 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















