Burokėlių tinktūra
5 (1 įvertinimai)
10
Porcijos
16 d. 15 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Esame įpratę, kad nuo bet kokios opos vaistų ieškome vaistinėje. Tačiau pradžioje galite išsiversti su natūraliomis priemonėmis. Viena iš jų – burokėlių tinktūra. Tinktūrai geriausia naudoti šviežius burokėlius, užaugintus su minimaliu trąšų kiekiu. Jis turėtų būti vidutinio dydžio, be gedimo ar pažeidimo požymių. Ši tinktūra padės normalizuoti kraujospūdį ir sumažinti cholesterolio kiekį. Tačiau atminkite, kad jis negali pakeisti vaistų, jei sergate sunkia liga.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai400 gramų
-
Degtinė750 mililitrų
-
Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus burokėlių tinktūrai gaminti.
-
2. Kruopščiai nuplaukite burokėlius šepetėliu šiltame vandenyje ir nulupkite. Paruoštą daržovę supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite ir sudėkite į švarų, sausą stiklainį.
-
3. Į burokėlių stiklainį supilkite degtinę ir suberkite citrinos žievelę, išmaišykite.
-
4. Padėkite tinktūros stiklainį tris savaites tamsioje vietoje.
-
5. Po trijų savaičių tinktūrą perkošti, supilti į buteliuką ir sandariai uždaryti.