Paprastas plovas su kiauliena

Paprastas plovas su kiauliena

4 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Tikras plovas gaminamas iš avienos ir pridedant daug aromatinių prieskonių. Bet ne visi mėgsta avieną, ir ne visada įmanoma gauti geros mėsos. Taigi gaminkime plovą iš kiaulienos, prie kurios esame įpratę. Mes taip pat gausime, skanų aromatingą ir trapų plovą. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1,5 kilogramo
  • Ryžiai
    1 kilogramas (geriau virti)
  • Svogūnas
    1 kilogramas
  • Morkos
    1 kilogramas
  • Rafinuotas saulėgrąžų aliejus
    300 mililitrų
  • Plovo prieskoniai
    2 arbatiniai šaukšteliai (nebūtinai
  • Druska
    2 arbatiniai šaukšteliai (be skaidrės)
  • Karštas vanduo
    1,5 l
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite mėsą. Tada supjaustykite mažais gabalėliais, maždaug po 4 cm.
  • Morkas nulupkite ir supjaustykite plonomis maždaug 0,5 cm storio juostelėmis.
  • Reklama
  • Nulupkite svogūną, supjaustykite plonais ar mažesniais pusžiedžiais.
  • Geriausia plovą virti, žinoma, katile. Bet jūs galite storų sienų puode. Į katilą ar puodą supilkite aliejų ir pakaitinkite ant stiprios ugnies. Įkaitintame aliejuje įdėkite šiek tiek svogūnų ir kepkite iki tamsiai rudos spalvos. Tada mes pašaliname lanką iš katilo.
  • Reklama
  • Mėsą paskleidžiame įkaitintame aliejuje.
  • Po 3 minučių išmaišykite ir toliau kepkite ant stiprios ugnies iki mėgstamo laipsnio. Kažkas juk mėgsta šiek tiek parudavusią mėsą, o kažkas - stipriai keptus gabalėlius.
  • Reklama
  • Pridėkime morkų juostas. Viską sumaišykite ir apkepkite. Virkite tiek, kol morkos apskrus, arba kol suminkštės. Vėlgi, kaip jums patinka.
  • Įpilkite maždaug pusantros stiklinės karšto vandens, šaukštelį druskos ir pagardinkite plovą. Leiskite jam virti 15–20 minučių po dangčiu ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Kruopščiai nuplaukite ryžius tekančiu vandeniu, kad iš jų išplautų visas krakmolas. Kad garantuotai gausite plovą, o ne košę, geriau imkite garuose virtus ryžius. Nuplautus ryžius paskleidžiame katile.
  • Ryžius išlyginame ir užpilame karštu vandeniu. Skystis turi padengti ryžius maždaug 2,5 cm, įberkite druskos. Virkite be dangčio ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Kai skystis užvirs ir ryžiai bus ant paviršiaus, surinkite juos į mažą stiklelį. Mes padarome keletą skylių šaukšto rankena iki katilo ar keptuvės dugno. Ir sandariai uždarykite plovą dangčiu. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 20 minučių. Tada išjunkite ugnį ir leiskite plovui dar 15 minučių pastovėti.
  • Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai