Bulvių virtinukai su vištiena ir sūriu
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Virtinukų privalumas yra tas, kad jų nereikia formuoti kaip koldūnų, tiesiog sumaišykite visus ingredientus ir viskas. Svarbu! Virtinukus keptuvėje iš karto neapverskite, leiskite jiems šiek tiek apskrusti, kitaip jie subyrės. Iškepus išdėliokite juos į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės300 gramų
-
Miltai40 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Virta vištienos filė150 gramų
-
Muskato riešutaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Lauro lapas1 pagal skonį (sultiniui)
-
Vištienos sultinys1 litras (nurodytas kiekis yra apytikslis)
-
Juodųjų pipirų žirneliai1 pagal skonį (sultiniui)
-
Kvapieji pipirai1 pagal skonį (sultiniui)
-
Tarkuotas kietasis sūris3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Prieš virdami sultinį, žalią vištieną nuplaukite. Taip pat gerai nuplaukite žalias bulves.
-
2. Išvirtas bulves sutarkuokite smulkia tarka.
-
Reklama
-
3. Vištienos filė smulkiai supjaustykite.
-
4. Į bulves suberkite smulkiai supjaustytą vištienos filė, sūrį, kiaušinį, muskato riešutą, druską ir miltus.
-
Reklama
-
5. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
-
6. Išverskite masę ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite minkštą tešlą.
-
Reklama
-
7. Atskirkite tešlos gabalėlį ir iškočiokite dešrą, supjaustykite mažais gabalėliais.
-
8. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutulį ir viduryje pirštu padarykite duobutę.
-
Reklama
-
9. Virkite virtinukus verdančiame vištienos sultinyje tik 1 minutę. Kai virtinukai išplauks į viršų, jie yra paruošti.
-
10. Kai virtinukai išvirs, apkepkite juos augaliniame aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Kepdami įdėkite šiek tiek sviesto (jis suteiks riešutų skonio) arba, jei norite, česnako.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama