Bulvių užkepėlė su grybų padažu

Bulvių užkepėlė su grybų padažu

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Virtų bulvių užkepėlė su grybų padažu. Rezultatas – skanus ir sotus patiekalas vakarienei ar pietums. Užkepėlės skonis jokiu būdu nenusileidžia bet kokiai kitai užkepėlei, be to, ją galima patiekti kaip patiekalą net ant šventinio stalo. Įdarui tinka mėsa, malta mėsa, daržovės, sūris, grybai ir kt.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virtos bulvės
    7 vnt
  • Grybai
    300 gramų
  • Miltai
    4 šaukštai
  • Sviestas
    170 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Grietinėlė
    450 gramų
  • Svogūnų laiškai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Čederio sūris
    280 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Virtas bulves sutarkuokite vidutine tarka į dubenį ir įberkite šiek tiek druskos.
    1. Virtas bulves sutarkuokite vidutine tarka į dubenį ir įberkite šiek tiek druskos.
  • Į dubenį su bulvėmis įmuškite kiaušinį ir įdėkite 2 šaukštus miltų.
    2. Į dubenį su bulvėmis įmuškite kiaušinį ir įdėkite 2 šaukštus miltų.
  • Reklama
  • Kruopščiai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
    3. Kruopščiai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
  • Grybus nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais.
    4. Grybus nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, suberkite į keptuvę grybus.
    5. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, suberkite į keptuvę grybus.
  • Grybus pakepinkite keptuvėje 15 minučių, kol išgaruos visa drėgmė, atidėkite grybus į šalį, keptuvę išplaukite.
    6. Grybus pakepinkite keptuvėje 15 minučių, kol išgaruos visa drėgmė, atidėkite grybus į šalį, keptuvę išplaukite.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
    7. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
  • Sviestą supjaustykite gabalėliais ir ištirpinkite keptuvėje.
    8. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir ištirpinkite keptuvėje.
  • Reklama
  • Į keptuvę įberkite 2 šaukštus miltų.
    9. Į keptuvę įberkite 2 šaukštus miltų.
  • Į keptuvę supilkite grietinėlę ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
    10. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
  • Reklama
  • Į grietinėlės mišinį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
    11. Į grietinėlės mišinį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
  • Į keptuvę suberkite grybus ir išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
    12. Į keptuvę suberkite grybus ir išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  • Paruoškite apvalius kepimo indus, vidų įtrinkite sviestu.
    13. Paruoškite apvalius kepimo indus, vidų įtrinkite sviestu.
  • Reklama
  • Sudėkite bulvių masę į formeles ir padarykite jose duobutę.
    14. Sudėkite bulvių masę į formeles ir padarykite jose duobutę.
  • Į formeles su bulvėmis supilkite grybų ir sūrio padažą.
    15. Į formeles su bulvėmis supilkite grybų ir sūrio padažą.
  • Viršų vėl uždenkite bulvių sluoksniu ir dėkite formeles į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 15 min.
    16. Viršų vėl uždenkite bulvių sluoksniu ir dėkite formeles į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 15 min.
  • Bulvių užkepėlę papuoškite svogūnų laiškais ir patiekite.
    17. Bulvių užkepėlę papuoškite svogūnų laiškais ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai