Bulvių sriuba su svogūnais

Bulvių sriuba su svogūnais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Šaltomis rudens ar žiemos dienomis pietums nėra nieko geresnio už dubenį tirštos, karštos ir sočios bulvių sriubos. Šis patiekalas patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Ir tai labai lengva paruošti. Paruošti tokią sriubą nėra taip sunku, įsitikinkite patys skaitydami receptą ir pažiūrėję į paruošimo etapų nuotraukas. Sriubą galima patiekti su skrebučiais, smulkiai pjaustyta ir kepta šonine arba kuo tik mėgstate: vis tiek bus skanu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Porai
    3 vnt
  • Buljonas
    1.5 litro
  • Sviestas
    70 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Čiobreliai
    1~2 vnt (šakelės)
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Švieži žalumynai
    50 gramų (petražolės, krapai
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Porą nuplaukite ir supjaustykite baltąją dalį. Vietoj porų galite naudoti ir įprastus svogūnus.
    1. Porą nuplaukite ir supjaustykite baltąją dalį. Vietoj porų galite naudoti ir įprastus svogūnus.
  • Keptuvėje arba tame pačiame puode, kuriame ruošite sriubą, ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
    2. Keptuvėje arba tame pačiame puode, kuriame ruošite sriubą, ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
    3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Į svogūnus suberkite bulves, užpilkite sultiniu. Jei nėra sultinio, galima įpilti vandens, bet tada į sriubą įpilti grietinėlės. Pasūdyki...
    4. Į svogūnus suberkite bulves, užpilkite sultiniu. Jei nėra sultinio, galima įpilti vandens, bet tada į sriubą įpilti grietinėlės. Pasūdykite ir suberkite lauro lapą ir čiobrelius.
  • Reklama
  • Kai bulvės išvirs, išimkite ir išmeskite čiobrelių šakeles bei lauro lapą. Suberkite maltus pipirus.
    5. Kai bulvės išvirs, išimkite ir išmeskite čiobrelių šakeles bei lauro lapą. Suberkite maltus pipirus.
  • Tada trintuvu sutrinkite sriubą. Tirštumą reguliuokite pagal skonį įpildami sultinio arba grietinėlės (nebūtina).
    6. Tada trintuvu sutrinkite sriubą. Tirštumą reguliuokite pagal skonį įpildami sultinio arba grietinėlės (nebūtina).
  • Reklama
  • Nuplautus žalumynus smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą, pagal skonį įberkite trūkstamų prieskonių ir sriubą užvirinkite. Galima...
    7. Nuplautus žalumynus smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą, pagal skonį įberkite trūkstamų prieskonių ir sriubą užvirinkite. Galima patiekti su krekeriais.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
  • Reklama
Rekomenduojami receptai