Bulvių sriuba su svogūnais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Šaltomis rudens ar žiemos dienomis pietums nėra nieko geresnio už dubenį tirštos, karštos ir sočios bulvių sriubos. Šis patiekalas patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Ir tai labai lengva paruošti. Paruošti tokią sriubą nėra taip sunku, įsitikinkite patys skaitydami receptą ir pažiūrėję į paruošimo etapų nuotraukas. Sriubą galima patiekti su skrebučiais, smulkiai pjaustyta ir kepta šonine arba kuo tik mėgstate: vis tiek bus skanu.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Porai3 vnt
-
Buljonas1.5 litro
-
Sviestas70 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Čiobreliai1~2 vnt (šakelės)
-
Lauro lapas1 vnt
-
Švieži žalumynai50 gramų (petražolės, krapai
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Porą nuplaukite ir supjaustykite baltąją dalį. Vietoj porų galite naudoti ir įprastus svogūnus.
-
2. Keptuvėje arba tame pačiame puode, kuriame ruošite sriubą, ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
-
4. Į svogūnus suberkite bulves, užpilkite sultiniu. Jei nėra sultinio, galima įpilti vandens, bet tada į sriubą įpilti grietinėlės. Pasūdykite ir suberkite lauro lapą ir čiobrelius.
-
Reklama
-
5. Kai bulvės išvirs, išimkite ir išmeskite čiobrelių šakeles bei lauro lapą. Suberkite maltus pipirus.
-
6. Tada trintuvu sutrinkite sriubą. Tirštumą reguliuokite pagal skonį įpildami sultinio arba grietinėlės (nebūtina).
-
Reklama
-
7. Nuplautus žalumynus smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą, pagal skonį įberkite trūkstamų prieskonių ir sriubą užvirinkite. Galima patiekti su krekeriais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama