Bulvių sriuba su grybais ir porais

Bulvių sriuba su grybais ir porais

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kvapnus dubenėlis sočios sriubos – puiki pietų pradžia. Ypač jei tai grybų sriuba su šviežiomis daržovėmis – sveika ir skanu. Bulvėse yra daug vitaminų ir kalio. Poruose gausu fitoncidų, o morkose – karotino. Grybai praturtina patiekalą baltymais ir ekstraktais. Galutinis rezultatas – ne sriuba, o gryna nauda!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šonkauliai
    400 gramų (jautiena)
  • Bulvės
    500 gramų
  • Pievagrybiai
    300 gramų
  • Porai
    12 vnt (balta dalis)
  • Morka
    1 vnt
  • Čiobreliai
    1 žiupsnelis
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šonkaulius reikia nuplauti ir užpilti dviem litrais vandens. Virkite sultinį ant silpnos ugnies. Nukoškite, išimkite mėsą, nuimkite nuo k...
    1. Šonkaulius reikia nuplauti ir užpilti dviem litrais vandens. Virkite sultinį ant silpnos ugnies. Nukoškite, išimkite mėsą, nuimkite nuo kaulo ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį užpilkite ant nuskustų ir kubeliais pjaustytų bulvių. Sudėkite grybų griežinėlius ir viską užvirkite. Atsargiai nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės išvirs pusiau.
  • Morkas ir porus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
    2. Morkas ir porus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Sudėkite daržoves į sriubą ir virkite dar 5 minutes.
    3. Sudėkite daržoves į sriubą ir virkite dar 5 minutes.
  • Sriubą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, įdėkite lauro lapą ir žiupsnelį čiobrelių. Išmaišykite ir virkite sriubą dar porą minučių. Ta...
    4. Sriubą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, įdėkite lauro lapą ir žiupsnelį čiobrelių. Išmaišykite ir virkite sriubą dar porą minučių. Tada išjunkite ugnį ir palikite sriubą 20 minučių pastovėti po sandariu dangčiu.
  • Reklama
  • Sriubą patiekite karštą, su minkšta duona ir šviežiomis žolelėmis.
    5. Sriubą patiekite karštą, su minkšta duona ir šviežiomis žolelėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai