Bulvių paplotėliai su grybų padažu
4.2 (5 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Labai įdomus ir paprastas receptas, būtinai pažiūrėkite. Paplotėliai ruošiami iš bulvių, o padažas yra grybų, pridedant svogūnų ir grietinės. Klasikinis bulvių paplotėlių su grybų padažu receptas yra jūsų paslaugoms. Paplotėliai gaminami iš bulvių, kiaušinių ir miltų. Visi ingredientai sumaišomi į tešlą, o tada formuojami paplotėliai ir kepami. Pirmiausia patariu grybus išvirti ir gerai nusausinti. Likusią dalį žiūrėkite žemiau. Sėkmės!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės600 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Saulėgrąžų aliejus1 šaukštas
-
Grybai30 gramų (virti)
-
Svogūnai1 vnt
-
Grietinė100 gramų
-
Džiūvėsėliai50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves išvirkite, vandenį nupilkite ir sutrinkite bulvių trintuvu.
-
2. Įpilkite 1 valgomas šaukštas sviesto, 2 kiaušinių tryniai, 2 valgomi šaukštai miltų.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai išminkykite bulvių tešlą ir suformuokite paplotėlius. Tada apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
-
4. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste, kol suminkštės.
-
Reklama
-
5. Sudėkite virtus grybus ir pakepinkite juos kartu su svogūnais.
-
6. Puode pakepinkite miltus ir sviestą iki šviesiai geltonos spalvos. Tada supilkite grybų sultinį, suberkite grybus ir virkite 10 min. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
Reklama
-
7. Pačioje pabaigoje į padažą supilkite grietinę ir išmaišykite. Bulvių paplotėlius užpilkite grybų padažu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama