Bulvių kukuliai su sūriu
5 (1 įvertinimai)
20 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Bulvių kukuliai su sūriu gali būti puikus užkandis prie alaus. Jie puikiai atrodo ant bet kurio šventinio stalo! Labai aromatingas ir neįprastas patiekalas. Tai puiki alternatyva įprastoms bulvėms. Jei norite sužinoti, kaip pasigaminti bulvių kukulius su sūriu, tiesiog peržiūrėkite šį receptą. Tai puikus užkandis, kurį geriausia patiekti karštą. Traški duonelė ir minkštas sūris viduje nepaliks abejingų.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 vnt
-
Pienas2 šaukštai
-
Kietasis sūris30 gramų
-
Miltai1/2 stiklinės
-
Kiaušinis1 vnt
-
Balta duona40 gramų
-
Augalinis aliejus kepimui5 šaukštai
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite bet kokį jums patinkantį kietąjį sūrį ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Idealiai tinka tie sūrių tipai, kurie greitai ir gerai lydosi aukštoje temperatūroje (pavyzdžiui, „Gouda“).
-
2. Į nedidelį emalio dubenį įmuškite vidutinio dydžio kiaušinį. Įberkite į jį žiupsnelį druskos. Tada kuo stipriau išplakite kiaušinį šakute. Tai galite padaryti ir su šluotele, todėl procesas užtruks mažiau laiko ir pastangų.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai nuplaukite bulves ir nulupkite jas. Tada gumbus sutarkuokite smulkia tarka. Nuspauskite visą skystį, kurį išskiria daržovės. Tada į bulves įdėkite po vieną šaukštą išplakto kiaušinio ir prieskonių. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
-
4. Arbatiniu šaukšteliu į delną įdėkite mažus bulvių gabalėlius, į kiekvieną gabalėlį (centre) įspausdami po sūrio gabalėlį. Suformuokite bulvių rutuliukus su sūriu viduryje.
-
Reklama
-
5. Į nedidelį dubenį suberkite šiek tiek miltų. Jame apvoliokite kiekvieną bulvių rutuliuką. Miltai laikys bulves vietoje, kol keps, bet svarbiausia kruopščiai apvolioti kiekvieną rutuliuką, kad neliktų tarpų.
-
6. Į likusį išplaktą kiaušinį įberkite tris šaukštus miltų ir du šaukštus pieno, gerai išmaišykite visus ingredientus. Kiekvieną bulvių rutuliuką pamirkykite gautoje tešloje. Palaukite, kol nuvarvės tešlos perteklius.
-
Reklama
-
7. Paimkite kelis gabalėlius pasenusios baltos duonos. Susmulkinkite trintuvu, kad gautųsi džiūvėsėliai. Apvoliokite juose rutuliukus taip, kad jie būtų visiškai padengti.
-
8. Į švarią keptuvę supilkite bekvapį augalinį aliejų. Įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite rutuliukus į keptuvę partijomis. Kepkite juos iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama