Bulvių apkepas su malta mėsa

Bulvių apkepas su malta mėsa

5 (4 įvertinimai)

2-3 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Sūrio pyragus galima gaminti ne tik iš tešlos. Galite gaminti bulvių paplotėlius su malta mėsa ir patiekti kaip karštą patiekalą. Paprasta, sotu ir skanu. Dalinamės receptu! Kad bulvių pyragėliai išlaikytų formą, bulves reikia išvirti ir sutrinti su nedideliu kiekiu skysčio. Tyrė neturi būti skysta. Taip pat sūrio pyragus reikia formuoti iš šiek atvėsusios masės, nes karšta blogai išlaiko savo formą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    750 gramų
  • Malta mėsa sumaišyta
    250~280 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt (vidutinio dydžio)
  • Grietinė
    3~4 šaukštai (su kaupu)
  • Augalinis aliejus
    40 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    1 valgomasis šaukštas (arba pomidorų padažas)
  • Sūris
    50~60 gramų (kietos veislės)
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai mėsai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos.
    2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Suberkite maltą mėsą, druską, prieskonius. Kepkite, kol iškeps.
    3. Suberkite maltą mėsą, druską, prieskonius. Kepkite, kol iškeps.
  • Pačioje kepimo pabaigoje supilkite pomidorų pastą. Išmaišykite. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir nuimkite.
    4. Pačioje kepimo pabaigoje supilkite pomidorų pastą. Išmaišykite. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir nuimkite.
  • Reklama
  • Įdaras paruoštas.
    5. Įdaras paruoštas.
  • Virkite bulves, kol suminkštės. Vandenį, kuriame virė bulvės, nupilkite.
    6. Virkite bulves, kol suminkštės. Vandenį, kuriame virė bulvės, nupilkite.
  • Reklama
  • Padarykite tirštą tyrę, įdėdami 2,5 arbatinius šaukštelius augalinio aliejus ir druska pagal skonį. Atidėkite, kad tyrelė atvėstų iki 40-...
    7. Padarykite tirštą tyrę, įdėdami 2,5 arbatinius šaukštelius augalinio aliejus ir druska pagal skonį. Atidėkite, kad tyrelė atvėstų iki 40-50 laipsnių temperatūros.
  • Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, supilkite grietinę. Išmaišykite.
    8. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, supilkite grietinę. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Gaukite didelę kepimo formą. Atvėsusią tyrę susukite į teniso kamuoliuko dydžio kamuoliukus. Palikite 5 minutes, kad bulvės šiek tiek apd...
    9. Gaukite didelę kepimo formą. Atvėsusią tyrę susukite į teniso kamuoliuko dydžio kamuoliukus. Palikite 5 minutes, kad bulvės šiek tiek apdžiūtų. Rankomis suformuokite „krepšelį“.
  • Ištepkite mėsos įdarą, lengvai paspausdami šaukštu.
    10. Ištepkite mėsos įdarą, lengvai paspausdami šaukštu.
  • Reklama
  • Viršų ištepkite sūriu su grietine. Išlyginkite. Formą su sūrio pyragais pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
    11. Viršų ištepkite sūriu su grietine. Išlyginkite. Formą su sūrio pyragais pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
  • Pasibaigus laikui, išimkite iš orkaitės bulvių apkepą su malta mėsa. Patiekite karštą.
    12. Pasibaigus laikui, išimkite iš orkaitės bulvių apkepą su malta mėsa. Patiekite karštą.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai