Bulvės su lęšiais ir mėsa
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Skanus ir sotus mėsos patiekalas. Lęšiai ir bulvės suteikia maistinės vertės. Puikus patiekalas kasdieniniam stalui. Išbandykite ir jūs! Lęšiai būna įvairių veislių. Rudos ir žalios spalvos kepamos ilgiau nei raudonos pagal šį receptą, todėl jas galima dėti į patiekalą kartu su bulvėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa600 gramų (jautiena arba kiauliena)
-
Bulvės6 vnt
-
Lęšiai100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Vanduo400 mililitrų
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kepkite 7-10 minučių, įpylus augalinio aliejaus.
-
Reklama
-
3. Tuo metu paruoškite daržoves. Nulupkite svogūnus ir morkas. Morkas sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite.
-
4. Daržoves sudėkite į keptuvę su mėsa. Išmaišykite. Kepkite dar 2-3 minutes. Daržovės paskleis būdingą aromatą.
-
Reklama
-
5. Bulves nulupkite, nuplaukite nešvarumus ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Sudėkite bulves į keptuvę su mėsa. Užpilkite karštu vandeniu. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
-
6. Tada į keptuvę suberkite lęšius ir palikite virti dar 10 minučių, jei reikia, galite įpilti dar šiek tiek karšto vandens.
-
Reklama
-
7. Bulvės su lęšiais ir mėsa yra paruoštos!
-
8. Padalinkite patiekalą į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama