Bulvės keptos folijoje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jei keptos bulvės jums per daug kaloringos, o virtos jau nuobodžios, tuomet turėtumėte išmokti kepti bulves folijoje – lengvą, sveiką ir labai skanų garnyrą visai šeimai. Folijoje keptų bulvių receptas man patinka dėl jo kintamumo - stebintys savo figūrą tokias bulves gali valgyti su druska ir trupučiu alyvuogių aliejaus, mėsos mėgėjai gali paruošti įdarą su kepta šonine ir svogūnais, o žuvies gerbėjai gali naudoti tiems patiems tikslams skumbrės ar upėtakio gabaliukus. Bet kokiu atveju kepimo principas susilies į tai, kad bulves reikia kepti folijoje, kol iškeps, o tada nuimti, foliją šiek tiek atidaryti, gumbus supjaustyti ir, užpildę mėgstamu įdaru, įdėti trumpam vėl į orkaitę. Noriu papasakoti, kaip kepti folijoje bulves su grietinės ir česnako padažu – šis receptas ypač populiarus mūsų šeimoje. Bet kartoju, galite vadovautis savo nuostatomis – čia fantazija yra beveik neribota!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės10 vnt
-
Česnakai4~5 skiltelės
-
Grietinė1 stiklinė
-
Druskapagal skonį
-
Aliejus1~2 šaukštai
-
Malti kvapieji pipiraipagal skonį
-
Petražolės ir krapaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Bulves gerai nuplaukite ir nulupkite. Nereikia jų nulupti, bet, jei reikia, pašalinkite pažeistas vietas.
-
2. Foliją patepkite aliejumi.
-
Reklama
-
3. Kiekvieną bulvę sandariai suvyniokite į 2-3 folijos sluoksnius.
-
4. Dėti ant kepimo skardos ir kepti 200C apie 40-50 min (priklauso nuo bulvių dydžio ir rūšies).
-
Reklama
-
5. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite peiliu (arba perspauskite per spaudą).
-
6. Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite česnaką ir žoleles su grietine, druska ir pipirais.
-
8. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios. Norėdami tai padaryti, reikia šaukštu perspausti per foliją - jei bulvės yra minkštos, tada jos yra paruoštos. Aštriu peiliu ant kiekvienos bulvės padarykite išilginį arba kryžminį pjūvį (folijos nenuimkite) ir užpilkite padažu.
-
Reklama
-
9. Pašaukite bulves į orkaitę dar 5 minutėms, tada patiekite, išdėliodami jas į serviravimo lėkštes. Šios bulvės valgomos tiesiai iš folijos (taip ilgiau išlieka šiltos) mažais šaukšteliais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama