Bulvės keptos folijoje

Bulvės keptos folijoje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei keptos bulvės jums per daug kaloringos, o virtos jau nuobodžios, tuomet turėtumėte išmokti kepti bulves folijoje – lengvą, sveiką ir labai skanų garnyrą visai šeimai. Folijoje keptų bulvių receptas man patinka dėl jo kintamumo - stebintys savo figūrą tokias bulves gali valgyti su druska ir trupučiu alyvuogių aliejaus, mėsos mėgėjai gali paruošti įdarą su kepta šonine ir svogūnais, o žuvies gerbėjai gali naudoti tiems patiems tikslams skumbrės ar upėtakio gabaliukus. Bet kokiu atveju kepimo principas susilies į tai, kad bulves reikia kepti folijoje, kol iškeps, o tada nuimti, foliją šiek tiek atidaryti, gumbus supjaustyti ir, užpildę mėgstamu įdaru, įdėti trumpam vėl į orkaitę. Noriu papasakoti, kaip kepti folijoje bulves su grietinės ir česnako padažu – šis receptas ypač populiarus mūsų šeimoje. Bet kartoju, galite vadovautis savo nuostatomis – čia fantazija yra beveik neribota!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    10 vnt
  • Česnakai
    4~5 skiltelės
  • Grietinė
    1 stiklinė
  • Druska
    pagal skonį
  • Aliejus
    1~2 šaukštai
  • Malti kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Petražolės ir krapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves gerai nuplaukite ir nulupkite. Nereikia jų nulupti, bet, jei reikia, pašalinkite pažeistas vietas.
    1. Bulves gerai nuplaukite ir nulupkite. Nereikia jų nulupti, bet, jei reikia, pašalinkite pažeistas vietas.
  • Foliją patepkite aliejumi.
    2. Foliją patepkite aliejumi.
  • Reklama
  • Kiekvieną bulvę sandariai suvyniokite į 2-3 folijos sluoksnius.
    3. Kiekvieną bulvę sandariai suvyniokite į 2-3 folijos sluoksnius.
  • Dėti ant kepimo skardos ir kepti 200C apie 40-50 min (priklauso nuo bulvių dydžio ir rūšies).
    4. Dėti ant kepimo skardos ir kepti 200C apie 40-50 min (priklauso nuo bulvių dydžio ir rūšies).
  • Reklama
  • Česnaką nulupkite ir susmulkinkite peiliu (arba perspauskite per spaudą).
    5. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite peiliu (arba perspauskite per spaudą).
  • Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
    6. Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Sumaišykite česnaką ir žoleles su grietine, druska ir pipirais.
    7. Sumaišykite česnaką ir žoleles su grietine, druska ir pipirais.
  • Patikrinkite, ar bulvės iškepusios. Norėdami tai padaryti, reikia šaukštu perspausti per foliją - jei bulvės yra minkštos, tada jos yra p...
    8. Patikrinkite, ar bulvės iškepusios. Norėdami tai padaryti, reikia šaukštu perspausti per foliją - jei bulvės yra minkštos, tada jos yra paruoštos. Aštriu peiliu ant kiekvienos bulvės padarykite išilginį arba kryžminį pjūvį (folijos nenuimkite) ir užpilkite padažu.
  • Reklama
  • Pašaukite bulves į orkaitę dar 5 minutėms, tada patiekite, išdėliodami jas į serviravimo lėkštes. Šios bulvės valgomos tiesiai iš folijos...
    9. Pašaukite bulves į orkaitę dar 5 minutėms, tada patiekite, išdėliodami jas į serviravimo lėkštes. Šios bulvės valgomos tiesiai iš folijos (taip ilgiau išlieka šiltos) mažais šaukšteliais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai