Bulguras su mėsa

Bulguras su mėsa

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Paruoškime skanius ir sočius pietus visai šeimai. Ši košė su mėsa yra puiki alternatyva įprastam plovui. Galite naudoti bet kokią mėgstamą mėsą. Vietoj džiovintų abrikosų galite naudoti razinas ar džiovintas slyvas, o prieskonius naudokite, kurie jums labiausiai patinka. Naudojau vištienos šlauneles be odos ir be kaulų. Džiovintų abrikosų saldumas ir plovo prieskoniai suteikia šiam patiekalui ypatingo skonio. Jei jums patinka sočios ir skanios vakarienės, kurias galima paruošti vienoje keptuvėje, atkreipkite dėmesį į receptą!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulguro kruopos
    150 gramų
  • Vištienos šlaunelės
    500 gramų (be odos ir kaulų)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Džiovinti abrikosai
    50 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Prieskoniai plovui
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Vištienos mėsą nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją susmulkintą mėsą (be al...
    2. Vištienos mėsą nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją susmulkintą mėsą (be aliejaus) ir maišydami kepkite 5 minutes. Kepkite, kol vištiena apskrus.
  • Reklama
  • Į keptuvę su vištiena supilkite aliejų. Svogūną, česnaką ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į mėsą suberkite susmulki...
    3. Į keptuvę su vištiena supilkite aliejų. Svogūną, česnaką ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į mėsą suberkite susmulkintas daržoves ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
  • Suberkite prieskonius, išmaišykite ir kepkite minutę.
    4. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir kepkite minutę.
  • Reklama
  • Džiovintus abrikosus nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į keptuvę su vištiena ir daržovėmis.
    5. Džiovintus abrikosus nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į keptuvę su vištiena ir daržovėmis.
  • Bulgurą gerai nuplaukite ir sudėkite į keptuvę.
    6. Bulgurą gerai nuplaukite ir sudėkite į keptuvę.
  • Reklama
  • Supilkite vandenį santykiu 2:1 – tai yra 2 puodeliai karšto vandens. Užvirkite, uždenkite ir virkite 20-25 minutes, kol išvirs.
    7. Supilkite vandenį santykiu 2:1 – tai yra 2 puodeliai karšto vandens. Užvirkite, uždenkite ir virkite 20-25 minutes, kol išvirs.
  • Patiekite pabarstę žolelėmis. Gero apetito!
    8. Patiekite pabarstę žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai