Bulguras su mėsa
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Paruoškime skanius ir sočius pietus visai šeimai. Ši košė su mėsa yra puiki alternatyva įprastam plovui. Galite naudoti bet kokią mėgstamą mėsą. Vietoj džiovintų abrikosų galite naudoti razinas ar džiovintas slyvas, o prieskonius naudokite, kurie jums labiausiai patinka. Naudojau vištienos šlauneles be odos ir be kaulų. Džiovintų abrikosų saldumas ir plovo prieskoniai suteikia šiam patiekalui ypatingo skonio. Jei jums patinka sočios ir skanios vakarienės, kurias galima paruošti vienoje keptuvėje, atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulguro kruopos150 gramų
-
Vištienos šlaunelės500 gramų (be odos ir kaulų)
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Džiovinti abrikosai50 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Prieskoniai plovui1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Vištienos mėsą nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją susmulkintą mėsą (be aliejaus) ir maišydami kepkite 5 minutes. Kepkite, kol vištiena apskrus.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę su vištiena supilkite aliejų. Svogūną, česnaką ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į mėsą suberkite susmulkintas daržoves ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
-
4. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir kepkite minutę.
-
Reklama
-
5. Džiovintus abrikosus nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į keptuvę su vištiena ir daržovėmis.
-
6. Bulgurą gerai nuplaukite ir sudėkite į keptuvę.
-
Reklama
-
7. Supilkite vandenį santykiu 2:1 – tai yra 2 puodeliai karšto vandens. Užvirkite, uždenkite ir virkite 20-25 minutes, kol išvirs.
-
8. Patiekite pabarstę žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama