Braškių uogienė su kukurūzų krakmolu

Braškių uogienė su kukurūzų krakmolu

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Uogienei gaminti braškes rinkitės prinokusias, sultingas, bet stiprias. Tada jau paruoštoje uogienėje pajusite uogų gabaliukus. Šią uogienę galima pasilikti žiemai arba nedidelę porciją iškart suvalgyti. Įdėjus krakmolo, uogienė tampa malonaus, apgaubiančio tirštumo. Jei reikia, galite padaryti dar tirštesnę tiesiog įdėdami daugiau krakmolo.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    300 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    2 šaukštai
  • Vanduo
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami pagaminti uogienę, paruoškite reikiamus ingredientus. Nuplaukite uogas, kad pašalintumėte nešvarumus ir pašalintumėte stiebus. D...
    1. Norėdami pagaminti uogienę, paruoškite reikiamus ingredientus. Nuplaukite uogas, kad pašalintumėte nešvarumus ir pašalintumėte stiebus. Dabar išmatuokite reikiamą uogų kiekį.
  • Jei uogos yra didelės, supjaustykite jas į gabalus. Mažas uogas galima palikti sveikas arba perpjauti per pusę. Uogas apibarstykite cukru...
    2. Jei uogos yra didelės, supjaustykite jas į gabalus. Mažas uogas galima palikti sveikas arba perpjauti per pusę. Uogas apibarstykite cukrumi ir palikite pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Tada uždėkite puodą ant ugnies ir viską užvirinkite ant silpnos ugnies. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
    3. Tada uždėkite puodą ant ugnies ir viską užvirinkite ant silpnos ugnies. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Stiklinėje ištirpinkite krakmolą vandenyje.
    4. Stiklinėje ištirpinkite krakmolą vandenyje.
  • Reklama
  • Į uogas pamažu suberkite krakmolą. Nedelsdami išmaišykite. Viską vėl užvirkite. Maišydami virkite 2-3 minutes.
    5. Į uogas pamažu suberkite krakmolą. Nedelsdami išmaišykite. Viską vėl užvirkite. Maišydami virkite 2-3 minutes.
  • Pamažu uogienė šiek tiek sutirštės. Atminkite, kad visiškai atvėsus, jis taps dar tirštesnė.
    6. Pamažu uogienė šiek tiek sutirštės. Atminkite, kad visiškai atvėsus, jis taps dar tirštesnė.
  • Reklama
  • Paruoštą uogienę supilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir visiškai atvėsi...
    7. Paruoštą uogienę supilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir visiškai atvėsinkite. Paruoštą uogienę laikykite vėsioje vietoje.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai