Braškių uogienė su kukurūzų krakmolu
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Uogienei gaminti braškes rinkitės prinokusias, sultingas, bet stiprias. Tada jau paruoštoje uogienėje pajusite uogų gabaliukus. Šią uogienę galima pasilikti žiemai arba nedidelę porciją iškart suvalgyti. Įdėjus krakmolo, uogienė tampa malonaus, apgaubiančio tirštumo. Jei reikia, galite padaryti dar tirštesnę tiesiog įdėdami daugiau krakmolo.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės1 kilogramas
-
Cukrus300 gramų
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Vanduo150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami pagaminti uogienę, paruoškite reikiamus ingredientus. Nuplaukite uogas, kad pašalintumėte nešvarumus ir pašalintumėte stiebus. Dabar išmatuokite reikiamą uogų kiekį.
-
2. Jei uogos yra didelės, supjaustykite jas į gabalus. Mažas uogas galima palikti sveikas arba perpjauti per pusę. Uogas apibarstykite cukrumi ir palikite pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
3. Tada uždėkite puodą ant ugnies ir viską užvirinkite ant silpnos ugnies. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
-
4. Stiklinėje ištirpinkite krakmolą vandenyje.
-
Reklama
-
5. Į uogas pamažu suberkite krakmolą. Nedelsdami išmaišykite. Viską vėl užvirkite. Maišydami virkite 2-3 minutes.
-
6. Pamažu uogienė šiek tiek sutirštės. Atminkite, kad visiškai atvėsus, jis taps dar tirštesnė.
-
Reklama
-
7. Paruoštą uogienę supilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir visiškai atvėsinkite. Paruoštą uogienę laikykite vėsioje vietoje.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama