Braškių uogienė su kiviais

Braškių uogienė su kiviais

4.4 (7 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Jei norite įprastą braškių uogienę paversti kažkuo įdomiu paragauti, pridėkite tik kivių. Įprastai uogienei jie suteiks pikantiškumo ir skonio. Tokiai uogienei imkite tankias uogas ir kivius, tada jie uogienėje nesuirs. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu jums patogiu būdu, o geležinius dangčius virti bent 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tokią uogienę geriausia laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    500 gramų
  • Kiviai
    2 vnt
  • Cukrus
    350 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus braškių ir kivių uogienei gaminti. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite, leiskite vandeniui nuvarvėti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus braškių ir kivių uogienei gaminti. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite, leiskite vandeniui nuvarvėti.
  • Kivius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite griežinėliais.
    2. Kivius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Uogas ir kivio griežinėlius sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi. Palikite kambario temperatūroje 4 valandas, kad uogos išsiskirtų su...
    3. Uogas ir kivio griežinėlius sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi. Palikite kambario temperatūroje 4 valandas, kad uogos išsiskirtų sultis.
  • Puodą su uogiene pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę nugriebdami nuo putas, kol išvirs. Tai užtruks maždaug ...
    4. Puodą su uogiene pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę nugriebdami nuo putas, kol išvirs. Tai užtruks maždaug 25–40 minučių.
  • Reklama
  • Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
    5. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
  • Skanaus!
    6. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai