Braškių uogienė su kiviais
4.3 (6 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Jei norite įprastą braškių uogienę paversti kažkuo įdomiu paragauti, pridėkite tik kivių. Įprastai uogienei jie suteiks pikantiškumo ir skonio. Tokiai uogienei imkite tankias uogas ir kivius, tada jie uogienėje nesuirs. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu jums patogiu būdu, o geležinius dangčius virti bent 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tokią uogienę geriausia laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės500 gramų
-
Kiviai2 vnt
-
Cukrus350 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus braškių ir kivių uogienei gaminti. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite, leiskite vandeniui nuvarvėti.
-
2. Kivius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Uogas ir kivio griežinėlius sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi. Palikite kambario temperatūroje 4 valandas, kad uogos išsiskirtų sultis.
-
4. Puodą su uogiene pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę nugriebdami nuo putas, kol išvirs. Tai užtruks maždaug 25–40 minučių.
-
Reklama
-
5. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama