Braškių ir rabarbarų pyragas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kai norisi gardaus pyrago gabalėlio, bet nenorite ilgai vargti, šis receptas pravers. Juk sluoksniuotos tešlos gaminimas nereikalauja daug pastangų, o aromatingas ir vidutiniškai rūgštus įdaras nepaliks abejingų! Šviežių braškių ir rabarbarų sezono metu būtinai iškepkite šį pyragą ir palepinkite savo šeimą. Cukraus kiekis priklauso nuo jūsų skonio. Pirmiausia įberkite pusę normos, o tada pakoreguokite pagal skonį. Galite naudoti mielinę arba bemielę tešlą, tada pyragas bus trapesnis. Aš naudojau formą, kurios matmenys buvo 14 x 20 centimetrų. 1. Rabarbarai pasižymi ryškiu rūgštumu, todėl cukraus kiekį galima reguliuoti atsižvelgiant į braškių saldumą ir jūsų pageidavimus. 2. Jei norite, į įdarą įberkite šiek tiek vanilės ekstrakto arba žiupsnelį cinamono, kad skonis būtų sodresnis. 3. Jei neturite kukurūzų krakmolo, įdarui sutirštinti taip pat gerai tinka kukurūzų miltai. 4. Pabandykite į įdarą įdėti šiek tiek smulkintų riešutų, pavyzdžiui, migdolų arba graikinių riešutų, kad tekstūra ir skonis būtų įvairesni. 5. Ledai arba plakta grietinėlė puikiai tinka kaip kreminės konsistencijos priedai.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla250 gramų (mielinė)
-
Cukrus3/4 stiklinės
-
Braškės200 gramų
-
Rabarbarai200 gramų
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Kiaušinio trynys1 vnt
-
Šaltas vanduo1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Perrinkite braškes, atitirpinkite sluoksniuotą tešlą.
-
2. Nulupkite viršutinį rabarbarų sluoksnį.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite braškes ir rabarbarus ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
-
4. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
5. Nuimkite braškių žaliąją dalį ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite uogas į puodą su rabarbarais.
-
6. Sumaišykite cukrų su krakmolu ir supilkite į puodą.
-
Reklama
-
7. Viską sumaišykite ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
-
8. Keptuvę pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite maišydami, kol sutirštės. Įdarą atvėsinkite.
-
Reklama
-
9. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Sudėkite ją į kepimo indą, padarykite šonus ir nupjaukite perteklių. Likusią dalį panaudosime vėliau.
-
10. Į kepimo skardą ant tešlos dėkite įdarą.
-
Reklama
-
11. Užlenkite tuščius kraštus ir iš likusios tešlos padarykite papuošimus, kuriuos sudėkite ant pyrago viršaus. Sumaišykite trynį su vandeniu ir aptepkite viršų. Uždenkite pyragą ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.
-
12. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25–30 minučių, kol iškeps.
-
13. Braškių ir rabarbarų pyragas paruoštas. Visiškai atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama