Blyneliai su svogūnų laiškais

Blyneliai su svogūnų laiškais

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Šie tin švelnūs blynai puikiai tiks tiems, kurie nemėgsta saldžios kepinių versijos. Į tešlą dedamos svogūnų laiškų dalys suteikia blyneliais išskirtinį skonį ir aromatą. Tokie blynai – puikus pasirinkimas pusryčiams ar greitam užkandžiui! Jie gali lengvai pakeisti ir laiškiniais svogūnais įdarytus pyragus, ypač tada, kai nesinori užsiimti sudėtingu tešlos ruošimu. Patiekite juos su pienu, karšta saldžia arbata ar grietine. Jei norite, vietoje svogūno laiškų galite naudoti ir šiek tiek apkeptą paprastą svogūną – blynai įgaus sodresnį, keptą aromatą.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras – 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai – 100 g
  • Sviestas – 30 g
  • Druska – pagal skonį
  • Cukrus – 1 a. š.
  • Kepimo milteliai – 1/2 a. š.
  • Augalinis aliejus – pagal poreikį
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnų laiškai – 20 g
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus svogūnų blynams. Svogūgų laiškus perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus svogūnų blynams. Svogūgų laiškus perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio.
  • Į dubenį supilkite šiltą kefyrą ir įmuškite kiaušinį.
    2. Į dubenį supilkite šiltą kefyrą ir įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Į tešlą įberkite druskos.
    3. Į tešlą įberkite druskos.
  • Suberkite cukrų.
    4. Suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Visą masę gerai išmaišykite plakikliu arba mikseriu mažu greičiu, kol taps vientisa.
    5. Visą masę gerai išmaišykite plakikliu arba mikseriu mažu greičiu, kol taps vientisa.
  • Ištirpinkite sviestą, supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
    6. Ištirpinkite sviestą, supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • Reklama
  • Kvietinius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį su skystąja dalimi. Kepimo miltelius būtinai dėkite – jie sute...
    7. Kvietinius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį su skystąja dalimi. Kepimo miltelius būtinai dėkite – jie suteiks tešlai purumo, o blynai bus puresni.
  • Viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos be gumulėlių.
    8. Viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos be gumulėlių.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir suberkite į tešlą. Viską išmaišykite ir palikite tešlą 15 minučių pastovėti ant stalo, dubenį u...
    9. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir suberkite į tešlą. Viską išmaišykite ir palikite tešlą 15 minučių pastovėti ant stalo, dubenį uždengę dangčiu.
  • Keptuvę dėkite ant vidutinės ugnies, patepkite augaliniu aliejumi ir gerai įkaitinkite. Supilkite dalį tešlos ir paskirstykite ją plonu s...
    10. Keptuvę dėkite ant vidutinės ugnies, patepkite augaliniu aliejumi ir gerai įkaitinkite. Supilkite dalį tešlos ir paskirstykite ją plonu sluoksniu, pavartydami keptuvę į šonus. Kepkite blyną, kol viršus sutvirtės, o apačia taps auksinė — apie 1–2 minutes.
  • Reklama
  • Apverskite blyną ir apkepkite kitą pusę — tai užtruks apie 30 sekundžių.
    11. Apverskite blyną ir apkepkite kitą pusę — tai užtruks apie 30 sekundžių.
  • Iškepusį blyną perkelkite ant lėkštės ir patepkite sviestu. Taip iškepkite visus blynus, kol baigsis tešla. Paruoštus blynus su svogūnais...
    12. Iškepusį blyną perkelkite ant lėkštės ir patepkite sviestu. Taip iškepkite visus blynus, kol baigsis tešla. Paruoštus blynus su svogūnais patiekite iškart.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai