Blynai įdaryti vištiena
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Niekada negaliu atsisakyti šių blynų, nes jie tokie nepaprastai skanūs. O įdaras juose pats geriausias - sultingi grybai ir švelni vištienos filė - na kaip gi atsisakysi tokio skanėsto. Jei norite namuose išsikepti blynų įdarytus vištiena, tai puiku, nes geresnio pusryčių patiekalo nesugalvosite. Pagaminti tokius blynelius visai nesudėtinga, net sakyčiau lengviau nei įprastai, nes čia mes jų atskirai neapkepsime ir po to kimšime. Šiame paprastame vištiena įdarytų blynų recepte įdarą dėsime ant blyno, kai tik jis apkeps iš vienos pusės. Tai ne tik labai greita, bet ir labai patogu, nes ateityje blynas bus sandariai uždarytas, o įdaras iš jo neiškrenta.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras500 mililitrų
-
Miltai300 gramų
-
Varškė200 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio (+ įdarui pagal skonį)
-
Vištienos filė300 gramų
-
Pievagrybiai100 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Grietinė2 šaukštai
-
Šviežios kapotos petražolės2 šaukštai
-
Aliejus3 šaukštai (kepimui)
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pradėkime ruošdami tešlą blynams, jai į gilų dubenį suberkite varškę, išmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus, taip pat pusę visų miltų ir pusę kefyro, viską gerai išmaišykite.
-
2. Atskirame dubenyje sumaišykite likusį kefyrą ir sodą, viską plakite, kol masė ims putoti. Po to supilkite į dubenį su tešla, suberkite likusius miltus ir viską gerai išmaišykite, kol tešla taps vienalytė.
-
Reklama
-
3. Dabar smulkiais kubeliais supjaustome vištienos filė, grybus ir svogūnus. Viską paskirstome į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepame ant vidutinės ugnies.
-
4. Kai skystis nuo mėsos ir grybų beveik visiškai išgaruos, į įdarą įdėkite kapotų petražolių, grietinės, pagal skonį druskos ir pipirų, viską išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. Ant viryklės dedame kitą, šį kartą plokščią keptuvę blynams. Sutepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite, tada į keptuvę supilkite porą šaukštų tešlos, paskirstykite, kad blynas būtų ne storesnis nei 0,5 cm.
-
6. Kai blynas šiek tiek apkeps iš vienos pusės, vieną jo pusę paskleiskite įdaru, kad blyno kraštai liktų laisvi.
-
Reklama
-
7. Tada įdarą uždengiame kita blyno puse, jo kraštus lengvai užspaudžiame, kad jie būtų sandarūs. Minutę palaikome ant ugnies, tada apverčiame ir dar minutę apkepame iš kitos pusės.
-
8. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama