Birus pyragas su varške ir obuoliais
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šis lengvas ir labai skanus pyragas ypač rekomenduojamas tiems, kurie turi blogų santykių su tešla. Čia nereikia nieko minkyti ir plakti. Ir jo skonis patiks bet kuriam smaližiui. Šiam pyragui įdaryti galite naudoti bet kokią varškę. Tešlos trupinius greitai sumalkite, kad sviestas nespėtų ištirpti. Kad būtų lengviau tarkuoti, sviesto kraštus pamirkykite miltuose.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas120 gramų (tešla)
-
Cukrus100 gramų (tešla)
-
Kvietiniai miltai2 stiklinės (tešla)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (tešla)
-
Druska1 žiupsnelis (tešla)
-
Varškė300 gramų (užpildas)
-
Kiaušiniai2 vnt (užpildas)
-
Manų kruopos2~3 šaukštai (užpildas)
-
Vanilinas1 žiupsnelis (užpildas)
-
Cukrus150 gramų (užpildas)
-
Obuoliai3 vnt (užpildas)
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis (užpildas)
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis (užpildas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Varškę gerai išmaišykite su puse normos cukraus, kiaušiniais ir vanile. Suberkite manų kruopas, vėl išmaišykite ir palikite pastovėti 20 min.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite miltus, persijotus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Ant mišinio viršaus (stambia tarka) sutarkuokite šaldytą sviestą. Rankomis greitai sumaišykite visus ingredientus į trupinius, atsargiai, kad sviestas neištirptų.
-
4. Vizualiai padalykite trupinius į tris dalis ir vieną dalį supilkite į spyruoklinę skardą, išklotą kepimo popieriumi.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus paskleiskite varškės įdarą ir apibarstykite antrąja trupinių dalimi.
-
6. Obuolius sutarkuokite stambia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
-
Reklama
-
7. Ant pyrago paskleiskite obuolių įdarą ir apibarstykite likusiais trupiniais.
-
8. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir uždenkite pyragą folija. Kepame apie valandą. Nuimkite foliją ir, jei reikia, apkepkite pyrago viršų.
-
Reklama
-
9. Pyragą atvėsinkite formoje, tada padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Pjaustyti pyragą galite tik jam pastovėjus, kitaip jis praras formą ir sutrupės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama