Kepta kiauliena su moliūgu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kiaulienos, keptos su moliūgu, receptas. Gaminimo procese patiekalas pasirodo ryškus, šventiškas ir labai skanus. Pagrindinis dalykas šiame patiekale yra pasirinkti tinkamą mėsą. Moliūgas labai dera su kiauliena, ypač jei mėsa ir moliūgas kepami.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Kiauliena700 gramų (liesesnė)
-
Petražolės6 vnt
-
Moliūgai500 gramų
-
Augalinis aliejus30 mililitrų
-
Svogūnai2 vnt
-
Pipirai ir druskapagal skonį
-
Grietinė arba majonezas4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną supjaustykite plonais sluoksniais, kaip ir kepsnius, galite šiek tiek pamušti. Jūs negalite plakti, jei mėsoje yra ploni riebalų sluoksniai. Moliūgą supjaustome plonais apskritimais, apytikslis storis vienas centimetras.
-
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedeliais. Svogūnus galima apšlakstyti citrinos sultimis.
-
Reklama
-
3. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, geriau saulėgrąžų aliejumi. Moliūgus išdėliojame formoje.
-
4. Ant moliūgo dėkite mėsos gabaliukus, ant mėsos uždėkite svogūną, svogūną patepkite grietine arba majonezu.
-
Reklama
-
5. Visą paviršių tolygiai ir švelniai patepkite, ant viršaus pabarstykite juodaisiais pipirais, kariu ir paprika.
-
6. 45 minutes dedame kepti į orkaitę, 180 laipsnių. Tada sudėkite į lėkštes ir papuoškite petražolėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama