Basmati ryžių plovas

Basmati ryžių plovas

2.3 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Basmati ryžių plovas yra paruošiamas gana paprastai ir geriausiai atrodo lėkštėje. Jis puikiai išlaiko savo formą ir nevirsta koše kaip daugelis kitų ryžių rūšių. Ryžiai „Basmati“ Ilga forma lėkštėje atrodo labai estetiškai. Įprasta, kad plovas daromas su ėriena. Bet įrieną galima pakeisti jautiena, veršiena, kiauliena ir net vištiena, rinkitės pagal savo skonį ir galimybes.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ryžiai „Basmati“
    150 gramų
  • Aviena
    300 gramų (mėsos)
  • Vanduo
    500 mililitrų (verdantis vanduo)
  • Česnakai
    1 vnt
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Pomidorai
    60 gramų
  • Morkos
    50 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus plovui gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus plovui gaminti.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
    2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite ėrieną ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, maišydami.
    3. Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite ėrieną ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, maišydami.
  • Nulupkite morkas ir supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis. Įdėkite į keptuvę prie mėsos.
    4. Nulupkite morkas ir supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis. Įdėkite į keptuvę prie mėsos.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Įdėkite į keptuvę prie mėsos su morkomis.
    5. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Įdėkite į keptuvę prie mėsos su morkomis.
  • Nuplaukite pomidorus, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įdėkite į keptuvę su mėsa ir daržovėmis.
    6. Nuplaukite pomidorus, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įdėkite į keptuvę su mėsa ir daržovėmis.
  • Reklama
  • Pagardinkite druska, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 10 minučių. l
    7. Pagardinkite druska, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 10 minučių. l
  • Nuplaukite basmati ryžius šiltu vandeniu, kol jie bus švarūs. Leiskite vandeniui nubėgti.
    8. Nuplaukite basmati ryžius šiltu vandeniu, kol jie bus švarūs. Leiskite vandeniui nubėgti.
  • Reklama
  • Į keptuvę įpilkite švarių ryžių.
    9. Į keptuvę įpilkite švarių ryžių.
  • Užpilkite verdančiu vandeniu ir išlyginkite paviršių.
    10. Užpilkite verdančiu vandeniu ir išlyginkite paviršių.
  • Reklama
  • Nuplaukite česnako galvą ir įdėkite į ryžių vidurį.
    11. Nuplaukite česnako galvą ir įdėkite į ryžių vidurį.
  • Nukelkite nuo ugnies, nuimkite česnaką ir palikite uždengtą 10 minučių.
    12. Nukelkite nuo ugnies, nuimkite česnaką ir palikite uždengtą 10 minučių.
  • Mūsų Basmati ryžių plovas yra paruoštas. Išdėstykite porcijas ir patiekite. Skanaus!
    13. Mūsų Basmati ryžių plovas yra paruoštas. Išdėstykite porcijas ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 2.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai