Barščiai
3.6 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Barščiai – pats populiariausias ir skaniausias pirmasis patiekalas! Žanro klasika, galima sakyti. Tačiau ne visi žino teisingą barščių receptą – dalinuosi! Kiekviena šeimininkė turi savo barščių ruošimo receptą. Jie sako, kad net jei dviem moterims bus duoti vienodi ingredientai, jos gaus du skirtingus barščius. Barščių su burokėliais receptas yra gana paprastas. Tuo galite įsitikinti peržiūrėję receptą su nuotraukomis. Tikiuosi, kad mano receptas bus gana suprantamas jaunoms naujoms šeimininkėms ir dar ne kartą pravers virtuvėje. Paruošti barščiai patiekiami su grietine. Labai skanu šį šedevrą valgyti su česnakiniais skrebučiais ar spurgomis. Skanaus!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400
-
Burokėliai2~3 gabaliukai (vidutinio dydžio)
-
Bulvės3 vnt (didelės)
-
Saldžiosios paprikos2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Česnakai4~5 skiltelės
-
Druska1 šaukštas (pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai2~3 žiupsneliai
-
Augalinis aliejus2~3 šaukštai
-
Vanduo2,5~3 litrai
-
Citrinų sultys arba actas 9%1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Išvirkime sultinį barščiams. Norėdami tai padaryti, virkite mėsą 40-50 minučių. Jei norite sutrumpinti virimo laiką, mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
2. Išvirkime sultinį barščiams. Norėdami tai padaryti, kepkite mėsą 40-50 minučių. Jei norite sutrumpinti kepimo laiką, mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Morkas ir papriką sumalkite blenderiu.
-
4. Burokėlius nuvalome ir sutarkuojame.
-
Reklama
-
5. Burokėlius pakepinkite augaliniame aliejuje įkaitintoje keptuvėje 8-10 minučių. Pačioje pradžioje į burokėlius patartina įpilti arba citrinos sulčių, arba acto, kad jie neprarastų spalvos. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
-
6. Bulves nuvalome, supjaustome kubeliais ir dedame virti sultinyje. Galite šiek tiek pasūdyti.
-
Reklama
-
7. Morkas su su paprikomis sudedame į keptuvę prie burokėlių. Įpilkite porą šaukštų vandens ir troškinkite 8-10 minučių.
-
8. Daržoves iš keptuvės sudedame į sultinį su bulvėmis. Įdėkite dar druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite 5 minutes po užvirimo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama