Bananų duona

Bananų duona

4.3 (9 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Bananų duona puikiai tinka vakaro desertui ar popietiniam užkandžiui. Paruošti reikia apie dvi valandas. Bananų duonai reikės dviejų ar trijų pernokusių bananų, miltų, sviesto, cukraus ir kiaušinių. Pradėkime! Man patinka bananų duona dėl subtilaus skonio ir riešutų. Greitai iškepa ir nesunku paruošti. Prinokusių bananų nesunku rasti ir dažniausiai jiems taikoma nuolaida. Bananų duonos tešlą galite pagaminti vienu žingsniu, tiesiog sumaišę visus ingredientus.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Prinokę bananai
    2~3 vnt
  • Sviestas
    110 gramų
  • Cukrus
    220 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Vanilė
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Miltai
    280~290 gramų
  • Graikiniai riešutai
    10 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sviestą išplakti su cukrumi iki vientisos masės.
    1. Sviestą išplakti su cukrumi iki vientisos masės.
  • Į masę įmuškite kiaušinius ir suberkite vanilę. Išmaišykite.
    2. Į masę įmuškite kiaušinius ir suberkite vanilę. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Bananus sutrinkite šakute ir sudėkite į tešlą.
    3. Bananus sutrinkite šakute ir sudėkite į tešlą.
  • Miltus persijokite ir atskirame dubenyje sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Tada į tešlą suberkite miltų mišinį. Graikinius rieš...
    4. Miltus persijokite ir atskirame dubenyje sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Tada į tešlą suberkite miltų mišinį. Graikinius riešutus nulupkite ir susmulkinkite, taip pat suberkite į tešlą. Išmaišykite. Keletą gražių ir nesumaltų riešutų palikite papuošimui.
  • Reklama
  • Paruoštą tešlą sudėkite į nelipnią formą, išteptą sviestu arba augaliniu aliejumi. Ant viršaus uždėkite riešutų. Kepame iki 180 laipsnių ...
    5. Paruoštą tešlą sudėkite į nelipnią formą, išteptą sviestu arba augaliniu aliejumi. Ant viršaus uždėkite riešutų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą ir 15 minučių. Pasirengimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku arba degtuku (jis turi būti sausas!).
  • Ištraukę bananų duoną iš orkaitės leiskite pailsėti ir atvėsti apie 20 minučių.
    6. Ištraukę bananų duoną iš orkaitės leiskite pailsėti ir atvėsti apie 20 minučių.
  • Reklama
  • Supjaustykite paruoštą bananų duoną ir patiekite su arbata. Skanaus!
    7. Supjaustykite paruoštą bananų duoną ir patiekite su arbata. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (9 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai