Baltųjų serbentų kompotas su apelsinu
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Baltieji serbentai – labai skani uoga, tačiau iš jų mažai aromato. Todėl žiemai siūlome ruošti kompotą su apelsinu, kuris suteiks ir spalvos, ir aromato. Kompotas kvapnus ir puikiai numalšina troškulį, o žiemą primena vasarą. Jei kompotas paruoštas teisingai, jis puikiai laikomas kambario temperatūroje. Jei kompotas jums atrodo labai saldus, jį galima atskiesti vandeniu.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji serbentai100 gramų
-
Apelsinas70 gramų
-
Cukrus120 gramų
-
Vanduo1 litras
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kruopščiai nuplaukite apelsiną po karštu vandeniu su minkštu šepetėliu ir nusausinkite.
-
2. Išrūšiuokite serbentus, pašalinkite šakeles ir šiukšles, nuplaukite ir sudėkite į sterilizuotą stiklainį.
-
Reklama
-
3. Apelsiną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant uogų.
-
4. Uogas su apelsinu užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite virintu dangčiu ir palikite 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite skystį iš stiklainio ir suberkite cukrų.
-
6. Sirupą užvirinkite, pavirkite 1-2 minutes, kol cukrus ištirps ir vėl supilkite į stiklainį su serbentais ir apelsinu. Nedelsdami susukite, apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
7. Baltųjų serbentų kompotas su apelsinu paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama