Aviečių uogienė
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Peršalus iš karto griebiamės aviečių uogienės, naudojame kaip įdarą pyragams, o neretai tiesiog valgome šaukštu. Aviečių uogienė yra esminė jūsų sandėliuko dalis. Verta žinoti, kad aviečių uogienė, tinkamai paruošta ir susukta į stiklainius, gali išsilaikyti porą metų. Jei avietes rinkote patys, nepamirškite surinkti ir išdžiovinti aviečių šakų. Aviečių uogienė ir aviečių šakelių antpilas – pirmieji peršalimo priešai. Kaip matote, išvirti uogienę visai nesunku (visų smaližių džiaugsmui!). Svarbiausia viską gerai nuplauti ir sterilizuoti.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės4 stiklinės
-
Sviestas1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus7 stiklinės
-
Pektinas (pakuotė)1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite uogienės stiklainius, sterilizuokite karštais garais arba verdančiu vandeniu. Tą patį padarykite su dangteliais. Avietes nuplaukite. Dėkite į puodą, įdėkite pektiną ir sviestą (taip atsikratysite putų!).
-
2. Padėkite puodą su avietėmis ant stiprios ugnies. Nepamirškite nuolat maišyti ir užvirinti.
-
Reklama
-
3. Suberkite cukrų, išmaišykite. Cukrus turi ištirpti ir uogienė užvirti. Leiskite virti vieną minutę.
-
4. Išjunkite viryklę, bet toliau maišykite uogienę dar 4-5 minutes.
-
Reklama
-
5. Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, tada uždarytus stiklainius padėkite į vandens vonią 10 minučių. Palikite ant rankšluosčio per naktį, kad uogienė atvėstų. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama