Aviečių uogienė

Aviečių uogienė

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Peršalus iš karto griebiamės aviečių uogienės, naudojame kaip įdarą pyragams, o neretai tiesiog valgome šaukštu. Aviečių uogienė yra esminė jūsų sandėliuko dalis. Verta žinoti, kad aviečių uogienė, tinkamai paruošta ir susukta į stiklainius, gali išsilaikyti porą metų. Jei avietes rinkote patys, nepamirškite surinkti ir išdžiovinti aviečių šakų. Aviečių uogienė ir aviečių šakelių antpilas – pirmieji peršalimo priešai. Kaip matote, išvirti uogienę visai nesunku (visų smaližių džiaugsmui!). Svarbiausia viską gerai nuplauti ir sterilizuoti.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    4 stiklinės
  • Sviestas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    7 stiklinės
  • Pektinas (pakuotė)
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite uogienės stiklainius, sterilizuokite karštais garais arba verdančiu vandeniu. Tą patį padarykite su dangteliais. Avietes nupla...
    1. Paruoškite uogienės stiklainius, sterilizuokite karštais garais arba verdančiu vandeniu. Tą patį padarykite su dangteliais. Avietes nuplaukite. Dėkite į puodą, įdėkite pektiną ir sviestą (taip atsikratysite putų!).
  • Padėkite puodą su avietėmis ant stiprios ugnies. Nepamirškite nuolat maišyti ir užvirinti.
    2. Padėkite puodą su avietėmis ant stiprios ugnies. Nepamirškite nuolat maišyti ir užvirinti.
  • Reklama
  • Suberkite cukrų, išmaišykite. Cukrus turi ištirpti ir uogienė užvirti. Leiskite virti vieną minutę.
    3. Suberkite cukrų, išmaišykite. Cukrus turi ištirpti ir uogienė užvirti. Leiskite virti vieną minutę.
  • Išjunkite viryklę, bet toliau maišykite uogienę dar 4-5 minutes.
    4. Išjunkite viryklę, bet toliau maišykite uogienę dar 4-5 minutes.
  • Reklama
  • Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, tada uždarytus stiklainius padėkite į vandens vonią 10 minučių. Palikite ant rankš...
    5. Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, tada uždarytus stiklainius padėkite į vandens vonią 10 minučių. Palikite ant rankšluosčio per naktį, kad uogienė atvėstų. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai