Apelsininis ir šokoladinis keksas

Apelsininis ir šokoladinis keksas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Neįprastai kvapnus ir skanus keksas su apelsinu ir kakava puikiai tiks prie arbatos, kavos, pieno ar kompoto. Jį iškepti labai paprasta, o ir ingredientų rasite tikrai namuose. Apelsinų šokoladinis keksas yra nuostabus naminis pyragas, su kuriuo gali susidoroti net pradedantysis virėjas. Šį pyragą tikrai rekomenduoju pasigaminti šeimos arbatos vakarėliui.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    130 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    120 mililitrų
  • Miltai
    300 gramų
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kakava
    1,5 šaukštai
  • Apelsinas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
    1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart plakdami mikseriu.
    2. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart plakdami mikseriu.
  • Reklama
  • Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį kepimo sodos, užgesintos actu arba citrinos rūgštimi.
    3. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį kepimo sodos, užgesintos actu arba citrinos rūgštimi.
  • Į dubenį pamažu suberkite miltus. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
    4. Į dubenį pamažu suberkite miltus. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • Reklama
  • Tada supilkite pieną ir išmaišykite tešlą.
    5. Tada supilkite pieną ir išmaišykite tešlą.
  • Tešla paruošta.
    6. Tešla paruošta.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į dvi dalis. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Į pusę tešlos įpilkite 2-3 šaukštus sulčių ir šaukštą...
    7. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Į pusę tešlos įpilkite 2-3 šaukštus sulčių ir šaukštą žievelės. Išmaišykite.
  • Į antrąją tešlos pusę įpilkite kakavos ir išmaišykite.
    8. Į antrąją tešlos pusę įpilkite kakavos ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Į torto formą pakaitomis supilkite šviesią ir tamsią tešlą.
    9. Į torto formą pakaitomis supilkite šviesią ir tamsią tešlą.
  • Keksą kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
    10. Keksą kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite iškepta keksą iš formos, atvėsinkite ir supjaustykite.
    11. Išimkite iškepta keksą iš formos, atvėsinkite ir supjaustykite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai