Apelsininis ir šokoladinis keksas
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Neįprastai kvapnus ir skanus keksas su apelsinu ir kakava puikiai tiks prie arbatos, kavos, pieno ar kompoto. Jį iškepti labai paprasta, o ir ingredientų rasite tikrai namuose. Apelsinų šokoladinis keksas yra nuostabus naminis pyragas, su kuriuo gali susidoroti net pradedantysis virėjas. Šį pyragą tikrai rekomenduoju pasigaminti šeimos arbatos vakarėliui.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas130 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas120 mililitrų
-
Miltai300 gramų
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Kakava1,5 šaukštai
-
Apelsinas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
-
2. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart plakdami mikseriu.
-
Reklama
-
3. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį kepimo sodos, užgesintos actu arba citrinos rūgštimi.
-
4. Į dubenį pamažu suberkite miltus. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
-
Reklama
-
5. Tada supilkite pieną ir išmaišykite tešlą.
-
6. Tešla paruošta.
-
Reklama
-
7. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Į pusę tešlos įpilkite 2-3 šaukštus sulčių ir šaukštą žievelės. Išmaišykite.
-
8. Į antrąją tešlos pusę įpilkite kakavos ir išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Į torto formą pakaitomis supilkite šviesią ir tamsią tešlą.
-
10. Keksą kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
-
Reklama
-
11. Išimkite iškepta keksą iš formos, atvėsinkite ir supjaustykite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama