Apelsininis ir šokoladinis keksas

Apelsininis ir šokoladinis keksas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Neįprastai kvapnus ir skanus keksas su apelsinu ir kakava puikiai tiks prie arbatos, kavos, pieno ar kompoto. Jį iškepti labai paprasta, o ir ingredientų rasite tikrai namuose. Apelsinų šokoladinis keksas yra nuostabus naminis pyragas, su kuriuo gali susidoroti net pradedantysis virėjas. Šį pyragą tikrai rekomenduoju pasigaminti šeimos arbatos vakarėliui.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    130 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    120 mililitrų
  • Miltai
    300 gramų
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kakava
    1,5 šaukštai
  • Apelsinas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
    1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart plakdami mikseriu.
    2. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart plakdami mikseriu.
  • Reklama
  • Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį kepimo sodos, užgesintos actu arba citrinos rūgštimi.
    3. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį kepimo sodos, užgesintos actu arba citrinos rūgštimi.
  • Į dubenį pamažu suberkite miltus. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
    4. Į dubenį pamažu suberkite miltus. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • Reklama
  • Tada supilkite pieną ir išmaišykite tešlą.
    5. Tada supilkite pieną ir išmaišykite tešlą.
  • Tešla paruošta.
    6. Tešla paruošta.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į dvi dalis. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Į pusę tešlos įpilkite 2-3 šaukštus sulčių ir šaukštą...
    7. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Į pusę tešlos įpilkite 2-3 šaukštus sulčių ir šaukštą žievelės. Išmaišykite.
  • Į antrąją tešlos pusę įpilkite kakavos ir išmaišykite.
    8. Į antrąją tešlos pusę įpilkite kakavos ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Į torto formą pakaitomis supilkite šviesią ir tamsią tešlą.
    9. Į torto formą pakaitomis supilkite šviesią ir tamsią tešlą.
  • Keksą kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
    10. Keksą kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite iškepta keksą iš formos, atvėsinkite ir supjaustykite.
    11. Išimkite iškepta keksą iš formos, atvėsinkite ir supjaustykite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai