Ant grotelių keptos cukinijos

Ant grotelių keptos cukinijos

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Ant grotelių kepta cukinija yra puikus garnyras prie bet kokio mėsos patiekalo ar savarankiško daržovių patiekalo, kuris gaminamas ant grotelių. Jūs neįsivaizduojate, kad cukinijas galima iškepti taip skaniai! Man nėra geresnio garnyro už ant grotelių keptas daržoves. O cukinija – tai daržovė, puikiai tinkanti kepti ant grotelių. Taip paruoštos cukinijos dera prie šašlykų, ant grotelių keptos žuvies, puikiai tiks ir kaip savarankiškas užkandis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    6 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Citrina
    3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Cukinijas supjaustome stambiomis juostomis: nupjauname vaisiaus viršūnę ir pagrindą, po to per pusę išilgai, vėl per pusę.
    1. Cukinijas supjaustome stambiomis juostomis: nupjauname vaisiaus viršūnę ir pagrindą, po to per pusę išilgai, vėl per pusę.
  • Cukinijos gabalėlius dedame į sandariai uždarytą plastikinį maišelį, į tą pačią vietą pilame alyvuogių aliejaus.
    2. Cukinijos gabalėlius dedame į sandariai uždarytą plastikinį maišelį, į tą pačią vietą pilame alyvuogių aliejaus.
  • Reklama
  • Ten pat – trijų citrinų žievelė ir vienos citrinos sultys.
    3. Ten pat – trijų citrinų žievelė ir vienos citrinos sultys.
  • Taip pat druskos ir pipirų.
    4. Taip pat druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Suvyniojame pakuotę, visą jos turinį gerai išmaišome. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje – leiskite cukinijų gabalėliams pasimari...
    5. Suvyniojame pakuotę, visą jos turinį gerai išmaišome. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje – leiskite cukinijų gabalėliams pasimarinuoti.
  • Tiesą sakant, belieka tik kepti cukinijų gabalėlius ant grotelių, kol iškeps iš visų pusių. Grilis neturi būti per karštas, kitaip cukini...
    6. Tiesą sakant, belieka tik kepti cukinijų gabalėlius ant grotelių, kol iškeps iš visų pusių. Grilis neturi būti per karštas, kitaip cukinija apdegs. Kai tik ant gabalėlių pradeda atsirasti anglies pluta, nuimkite nuo grotelių.
  • Reklama
  • Patiekite apibarstę trupučiu citrinos žievelės (nebūtina) ir druska. Skanaus!
    7. Patiekite apibarstę trupučiu citrinos žievelės (nebūtina) ir druska. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai