Ančių kojos su obuoliais ir raudonaisiais kopūstais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Ryškus, pikantiškas patiekalas, kuris neužims daug laiko. Kopūstai kartu su obuoliais skanūs, o ančių kojos yra švelnios. Atkreipkite dėmesį į receptą! Būtinai patraiškykite kopūstą rankomis, kitaip jis bus kietas ir neiškeps. Obuoliai geriausiai tinka saldžiarūgščiai, stipraus skonio. Jei norite, į kopūstą galite įdėti svogūnų ir morkų, o į kojas – mėgstamus prieskonius.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ančių kojos3 vnt
-
Raudonieji kopūstai600 gramų
-
Obuoliai2 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Pusiau sausas raudonas vynas100 mililitrų
-
Garstyčios1 šaukštas
-
Medus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite ir nuvalykite obuolį, o nuo kopūsto nuimkite viršutinius lapus ir nuplaukite.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite ančių kojeles, sudėkite į dubenį. Į kojas įpilkite garstyčių, medaus, druskos ir užpilkite raudonuoju vynu. Viską išmaišykite ir palikite pastovėti 25 minutes.
-
Reklama
-
3. Raudonąjį kopūstą susmulkinkite, pasūdykite, suberkite cukrų ir patraiškykite rankomis, kad suminkštėtų. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite kopūstus.
-
4. Iš obuolių išimkite šerdį ir supjaustykite griežinėliais, uždėkite ant kopūsto viršaus.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus uždėkite ančių kojeles ir užpilkite marinatu.
-
6. Uždenkite formą folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Viską kepame 180 laipsnių temperatūroje vieną valandą.
-
Reklama
-
7. Nuimkite foliją ir kepkite dar 15-20 minučių iki norimos plutelės. Išimkite formą su kojomis ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama