Amerikietiškas moliūgų pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Amerikietiškas moliūgų pyragas yra tradicinis pyragas su labai subtiliu ir kvapniu įdaru ant trapios tešlos. Palepinkite save ir artimuosius desertu su sveika rudenine daržove! Amerikietiškas moliūgų pyragas yra gana lengvas. Pirmiausia paruoškite trapios tešlos tešlą, šiame etape puikus pagalbininkas bus virtuvinis kombainas, o tada, kol tešla vėsta, pasiruoškite prieskoniais pagardintą moliūgų įdarą. Kepkite pyragą, kol iškeps. Visiškai atvėsusį pyragą patiekite su plakta grietinėle. O išsamesnių instrukcijų, kaip gaminti amerikietišką moliūgų pyragą, rasite mano recepte.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai210 gramų
-
Sviestas140 gramų
-
Rudasis cukrus185 gramai ((5 g
-
Druska2 žiupsneliai ((1 žiupsnelis
-
Ledinis vanduo50 mililitrų
-
Moliūgas nuluptas500 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Krakmolas15 gramų
-
Maltas cinamonas1,5 arbatinio šaukštelio
-
Tarkuotas imbieras0,5 arbatinio šaukštelio
-
Muskato riešutas0,25 arbatinio šaukštelio
-
Malti gvazdikėliai1 žiupsnelis
-
Riebi grietinėlė240 mililitrų
-
Nenugriebtas pienas60 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestas turi būti labai šaltas.
-
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, virtuviniu kombainu sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kubeliais supjaustytą sviestą.
-
Reklama
-
3. Tada lėtai supilkite ledinį vandenį. Jums gali prireikti šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau vandens, todėl vienu metu įpilkite ne daugiau kaip šaukštą.
-
4. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Moliūgą išvirkite ir sutrinkite į tyrę. Atvėsinkite. Tada į moliūgų tyrę supilkite cukrų ir kiaušinius, išmaišykite.
-
6. Įpilkite krakmolo, druskos ir prieskonių.
-
Reklama
-
7. Grietinėlę išplakite ir kartu su pienu supilkite į įdarą, švelniai išmaišykite.
-
8. Atvėsusią tešlą lengvai iškočiokite ir dėkite į riebalais išteptą kepimo formą, rankomis formuodami šonus. Tešlą subadykite šakute ir uždenkite kepimo popieriumi, ant viršaus pabarstykite pupelių ar kitų ankštinių daržovių. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada išimkite pupeles ir kepkite dar 5 minutes. Išimkite plutą iš orkaitės.
-
Reklama
-
9. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190 laipsnių. Supilkite įdarą ant plutos ir kepkite 35-40 minučių. Jei pyragas per daug ruduoja, pyrago viršų uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
-
10. Kai pyragas bus paruoštas, išjunkite orkaitę ir palikite joje atvėsti, atidarę dureles, 15 minučių. Tada pyragą 3 valandoms padėkite į šaldytuvą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama