Agurkai, konservuoti griežinėliais

Agurkai, konservuoti griežinėliais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Receptas paprastas, bet labai įdomaus skonio. Agurkai pikantiški, šiek tiek aštrūs. Jie gerai laikosi rūsyje. Konservuojant nepamirškite, kad agurkai neturėtų būti salotų veislės, kitaip paruošimas neveiks. Laikykitės proporcijų, gaminimo technologijos, būtinai kruopščiai paruoškite stiklainius ir dangtelius, o tada sėkmė garantuota!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    2 kilogramai
  • Česnakas
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Actas
    60 mililitrų (9%)
  • Malti juodieji pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1.5 šaukšto
  • Cukrus
    2.5 šaukšto
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite agurkus. Nulupkite česnaką.
    1. Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite agurkus. Nulupkite česnaką.
  • Nupjaukite kiekvieno agurko galiukus ir supjaustykite kiekvieną išilgai į 8 dalis.
    2. Nupjaukite kiekvieno agurko galiukus ir supjaustykite kiekvieną išilgai į 8 dalis.
  • Reklama
  • Sudėkite visas agurkų riekeles į didelį puodą. Visas česnako skilteles išspauskite per česnakų spaustuką. Įberkite druskos ir cukraus.
    3. Sudėkite visas agurkų riekeles į didelį puodą. Visas česnako skilteles išspauskite per česnakų spaustuką. Įberkite druskos ir cukraus.
  • Viską sumaišykite mediniu šaukštu.
    4. Viską sumaišykite mediniu šaukštu.
  • Reklama
  • Įberkite maltų juodųjų pipirų, supilkite augalinį aliejų, actą ir vėl išmaišykite.
    5. Įberkite maltų juodųjų pipirų, supilkite augalinį aliejų, actą ir vėl išmaišykite.
  • Uždenkite puodą su agurkais ir palikite 2–3 valandoms – per tą laiką agurkai išskirs daug sulčių.
    6. Uždenkite puodą su agurkais ir palikite 2–3 valandoms – per tą laiką agurkai išskirs daug sulčių.
  • Reklama
  • Kruopščiai išplaukite konservavimo stiklainius ir dangtelius, užpilkite verdančiu vandeniu. Visus agurkus iš puodo sandariai sudėkite į p...
    7. Kruopščiai išplaukite konservavimo stiklainius ir dangtelius, užpilkite verdančiu vandeniu. Visus agurkus iš puodo sandariai sudėkite į paruoštus stiklainius ir užpilkite skystį iš puodo (marinatą + agurkų sultis). Uždenkite stiklainius dangteliais.
  • Didelio puodo dugne patieskite virtuvinį rankšluostį ir ant jo sudėkite stiklainius su agurkais, užpilkite vandeniu iki stiklainių pečių ...
    8. Didelio puodo dugne patieskite virtuvinį rankšluostį ir ant jo sudėkite stiklainius su agurkais, užpilkite vandeniu iki stiklainių pečių ir nustatykite maksimalią ugnį. Palaukite, kol skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, sterilizuokite preparatą verdančiame vandenyje 15 minučių.
  • Reklama
  • Tada išimkite stiklainius iš vandens, sandariai užsukite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite stora antklode ir palikit...
    9. Tada išimkite stiklainius iš vandens, sandariai užsukite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite stora antklode ir palikite per naktį lėtai atvėsti.
  • Ryte paruoštus agurkus galite padėti į sandeliuką laikymui.
    10. Ryte paruoštus agurkus galite padėti į sandeliuką laikymui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai