Abrikosų pyragas su kefyru
4.3 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Paprastas vasariškas pyragas su abrikosais ir kefyru. Labai skanus, purus ir minkštas. Paruošiamas per kelias minutes ir iš paprasčiausių turimų ingredientų. Pyragui ruošti naudojau mikserį – taip greičiau, bet galima pasigaminti ir tiesiog su šaukštu. Neįtikėtinai paprastas ir skanus pyragas visoms progoms! Kai ne sezonas, galite pasigaminti ir su šaldytais abrikosais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus200 gramų
-
Vanilinis cukrus1 vnt (pakelis)
-
Kefyras250 mililitrų
-
Aliejus75 mililitrai
-
Kvietiniai miltai250 gramų
-
Kepimo soda1 arbatinis šaukštelis
-
Abrikosai350 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus produktus. Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, vanilinį cukrų ir įprastą cukrų. Plakite mikseriu iki purumo.
-
Reklama
-
3. Supilkite kefyrą ir bekvapį augalinį aliejų. Išmaišykite.
-
4. Suberkite išsijotus miltus ir kepimo soda.
-
Reklama
-
5. Maišykite iki vientisos, glotnios blynų tešlos konsistencijos.
-
6. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą arba aliejumi išteptą formą.
-
Reklama
-
7. Abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Supjaustykite mažais gabalėliais. Ant tešlos sudėkite abrikosų gabalėlius. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių.
-
8. Išimkite iš orkaitės, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir atsargiai išimkite iš formos. Perkelkite į lėkštę ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Patiekite pyragą atvėsusį su kava, arbata ar šaltu pienu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama