Abrikosų ir agrastų uogienė žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Saldžiuosius abrikosus puikiai papildo rūgštūs, sultingi agrastai, o jų sąjungoje gausite nuostabią uogienę. Abrikosai suteikia jai tankumo, o uogos – subtilų aromatą. Gaminkite ir mėgaukitės žiema! Uogienei rinkitės gerai sunokusius abrikosus, jei kauliukas prastai juda, tiesiog padėkite peiliu. Jei norite vientisos uogienės, agrastų ir abrikosų tyrę pertrinkite per smulkų sietelį. Naudojant žalius agrastus, uogienė pagels, o su raudonomis uogomis – bus raudona.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Abrikosai700 gramų
-
Agrastai500 gramų
-
Cukrus700 gramų
-
Vanduo60 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite ir surūšiuokite uogas ir vaisius, pašalinkite, agrastų uodegas ir galiukus.
-
2. Sudėkite agrastus į puodą storu dugnu ir supilkite pusę vandens. Puodą uždėkite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių, maišydami, kol visiškai suminkštės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir labai švelniai plakite trintuvu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Abrikosus supjaustykite griežinėliais, išimkite kauliuką. Įdėkite griežinėlius į kitą puodą, supilkite likusį vandenį, įberkite du šaukštus cukraus ir uždėkite ant lėtos ugnies. Virkite abrikosus 10-15 minučių, kol visiškai suminkštės. Saugokite, kad nesudegtumėte, jei reikia, įpilkite dar 1-2 šaukštus vandens.
-
4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite vaisius iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite abi tyreles.
-
6. Į puodą supilkite cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Uogienę troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių iki norimos konsistencijos. Būkite atsargūs, kad nesudegtumėte.
-
8. Paruoštą uogienę išdėliokite į sterilizuotus sausus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Tada uždarykite ir saugokite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama