Žirnių sriuba su šonine ir bulvėmis

Žirnių sriuba su šonine ir bulvėmis

5 (3 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Ar mėgsti žirnių sriubą? Tada pabandykite pagaminti vieną iš skanių jo variantų, įskaitant traškią šoninę. Užsirašykite receptą, kaip pasigaminti žirnių sriubą su šonine ir bulvėmis. Daugelis žmonių žirnius prisimena iš mokyklos ar darželio, o šie prisiminimai nėra patys maloniausi. Nenuvertinkite šio skanaus gaminio, nes iš jo galite išsivirti labai skanią ir paprastą sriubą. Dėl kreminės konsistencijos likusių daržovių nesimato, o jaučiamas tik švelnus kreminis skonis su rūkytos šoninės dvelksmu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šoninė
    170 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Džiovinti žirniai (skaldyti)
    450 gramų
  • Vištienos sultinys
    8 stiklinės
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Malti pipirai
    pagal skonį
  • Bulvės
    670 gramų
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šoninę supjaustykite 2-2,5 cm kubeliais.
    1. Šoninę supjaustykite 2-2,5 cm kubeliais.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite, česnaką susmulkinkite.
    2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite, česnaką susmulkinkite.
  • Reklama
  • Šoninę dėkite į puodą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus ir taps traškūs. Atidėkite ketvirtadalį keptos šoninės.
    3. Šoninę dėkite į puodą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus ir taps traškūs. Atidėkite ketvirtadalį keptos šoninės.
  • Į puodą su likusia šonine suberkite svogūną ir česnaką, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus.
    4. Į puodą su likusia šonine suberkite svogūną ir česnaką, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite džiovintus žirnelius.
    5. Į keptuvę suberkite džiovintus žirnelius.
  • Supilkite sultinį, pagal skonį įberkite lauro lapų ir maltų pipirų.
    6. Supilkite sultinį, pagal skonį įberkite lauro lapų ir maltų pipirų.
  • Reklama
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite 2-2,5 cm kubeliais.
    7. Bulves nulupkite ir supjaustykite 2-2,5 cm kubeliais.
  • Kai sriuba įkais, suberkite bulves, padidinkite ugnį ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 45 minutes.
    8. Kai sriuba įkais, suberkite bulves, padidinkite ugnį ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 45 minutes.
  • Reklama
  • Po 45 minučių patikrinkite sriubą: žirniai turi būti minkšti. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir išimkite lauro lapą. Šiek tiek atvėsinkite, ...
    9. Po 45 minučių patikrinkite sriubą: žirniai turi būti minkšti. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir išimkite lauro lapą. Šiek tiek atvėsinkite, o tada sutrinkite trintuvu iš karto arba dalimis. Supilkite tyrę sriubą atgal į puodą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Patiekalą supilkite į dubenėlius, suberkite keptą šoninę ir patiekite.
    10. Patiekalą supilkite į dubenėlius, suberkite keptą šoninę ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai