Žirnių sriuba su mėsos sultiniu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Žirnių sriuba – puikus pietų sprendimas. Jei šią sriubą išvirsite mėsos sultinyje, patiekalo maistinė vertė padidės. Prieš vakarienę tikrai nebūsite alkani! Nemėgstu mirkyti skaldytų žirnių. Žirnių skonis išnyksta. Sriubai paruošti gali prireikti daugiau laiko, bet ji išeis skanesnė!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena500 gramų (krūtininė)
-
Skaldyti žirniai1 stiklinė
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Džiovintos saliero šaknys2 šaukštai
-
Aliejus2 šaukštai
-
Lauro lapas1 vnt
-
Čiobreliai3~4 vnt (šakelės)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Mėsą užpilkite trimis litrais vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas ir sudėkite visą svogūną. Nedėkite druskos. Virkite sultinį, kol mėsa išvirs.
-
Reklama
-
3. Sultinį nukoškite ir mėsą supjaustykite gabalėliais, pašalindami kaulus.
-
4. Sultinį užvirinkite, suberkite džiovintą saliero šaknį ir skaldytus žirnelius. Virkite, nugriebdami putas, kol žirniai bus paruošti – apie valandą.
-
Reklama
-
5. Per tą laiką keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną ir tarkuotas morkas.
-
6. Sudėkite kepintas daržoves į sriubą, suberkite supjaustytą mėsą, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Pridėti lauro lapą ir čiobrelius. Virkite sriubą dar 3 minutes. Palikite uždengtą dar 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Sriubą patiekite karštą. Prie šios sriubos puikiai tiks aštrūs skrebučiai.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama