Žirnių sriuba su mėsos sultiniu

Žirnių sriuba su mėsos sultiniu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Žirnių sriuba – puikus pietų sprendimas. Jei šią sriubą išvirsite mėsos sultinyje, patiekalo maistinė vertė padidės. Prieš vakarienę tikrai nebūsite alkani! Nemėgstu mirkyti skaldytų žirnių. Žirnių skonis išnyksta. Sriubai paruošti gali prireikti daugiau laiko, bet ji išeis skanesnė!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    500 gramų (krūtininė)
  • Skaldyti žirniai
    1 stiklinė
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Džiovintos saliero šaknys
    2 šaukštai
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Čiobreliai
    3~4 vnt (šakelės)
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Mėsą užpilkite trimis litrais vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas ir sudėkite visą svogūną. Nedėkite druskos. Virkite sultinį, kol mė...
    2. Mėsą užpilkite trimis litrais vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas ir sudėkite visą svogūną. Nedėkite druskos. Virkite sultinį, kol mėsa išvirs.
  • Reklama
  • Sultinį nukoškite ir mėsą supjaustykite gabalėliais, pašalindami kaulus.
    3. Sultinį nukoškite ir mėsą supjaustykite gabalėliais, pašalindami kaulus.
  • Sultinį užvirinkite, suberkite džiovintą saliero šaknį ir skaldytus žirnelius. Virkite, nugriebdami putas, kol žirniai bus paruošti – api...
    4. Sultinį užvirinkite, suberkite džiovintą saliero šaknį ir skaldytus žirnelius. Virkite, nugriebdami putas, kol žirniai bus paruošti – apie valandą.
  • Reklama
  • Per tą laiką keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną ir tarkuotas morkas.
    5. Per tą laiką keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną ir tarkuotas morkas.
  • Sudėkite kepintas daržoves į sriubą, suberkite supjaustytą mėsą, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Pridėti lauro lapą ir čiobr...
    6. Sudėkite kepintas daržoves į sriubą, suberkite supjaustytą mėsą, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Pridėti lauro lapą ir čiobrelius. Virkite sriubą dar 3 minutes. Palikite uždengtą dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Sriubą patiekite karštą. Prie šios sriubos puikiai tiks aštrūs skrebučiai.
    7. Sriubą patiekite karštą. Prie šios sriubos puikiai tiks aštrūs skrebučiai.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai