Vištienos shulum su bulvėmis
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Shulyum – soti sriuba, kuri būdavo verdama sustojus žygiams. Bet tai galima lengvai padaryti namuose. Siūlau lengvesnį variantą. Shulyum gaminamas daugiausia iš ėrienos ar kitos mėsos, tačiau su vištiena ji nėra tokia sunki kūnui. Vištieną būtinai paimkite su kaulais, geriausia naminę, nes sultinys iš filė pasirodys vandeningas ir ne toks kvapnus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena500 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Aitrioji paprika1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Bulvės600 gramų
-
Krapaipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 valgomieji šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Vanduo1,5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus sriubai gaminti.
-
2. Vištieną nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalėliais, sudėkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
3. Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirus pavirkite 30 min., pašalindami putas.
-
4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei tarkuotas morkas. Viską maišydami pakepinkite 7 minutes.
-
Reklama
-
5. Į puodą su vištiena suberkite troškintas daržoves.
-
6. Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais, sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
7. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką, smulkiai supjaustykite čili ir viską suberkite į puodą. Sriubą pasūdykite, įdėkite pipirų ir virkite 25-30 minučių, kol suminkštės bulvės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti 5-10 minučių.
-
8. Susmulkinkite krapus, suberkite į sriubos puodą, išmaišykite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama