Vištiena su svarainiais ir slyvomis

Vištiena su svarainiais ir slyvomis

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Skanus, sultingas, apetitą keliantis vištienos patiekalas. Svarainių aromatas ir džiovintų slyvų skonis puikiai papildo paukštieną. Patiekalas tiks tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui. Kepimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Pavyzdžiui, iškepkite visą skerdeną arba supjaustykite ją gabalėliais. Dėl skonio galite pridėti česnako ar rozmarino.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    800 gramų (bet kokios dalys)
  • Svarainiai
    1 vnt
  • Slyvos
    100 gramų
  • Sojų padažas
    60 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (+ formos sutepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus pagal sąrašą.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus pagal sąrašą.
  • Marinatui į dubenį supilkite sojų padažą ir augalinį aliejų.
    2. Marinatui į dubenį supilkite sojų padažą ir augalinį aliejų.
  • Reklama
  • Įberkite druskos ir prieskonių. Turėkite omenyje, kad sojos padažas jau yra sūrus.
    3. Įberkite druskos ir prieskonių. Turėkite omenyje, kad sojos padažas jau yra sūrus.
  • Vištieną iš visų pusių aptepkite gautu marinatu ir palikite 1 val., kad pasimarinuotų.
    4. Vištieną iš visų pusių aptepkite gautu marinatu ir palikite 1 val., kad pasimarinuotų.
  • Reklama
  • Slyvas nuplaukite verdančiu vandeniu. Svarainį supjaustykite gabalėliais.
    5. Slyvas nuplaukite verdančiu vandeniu. Svarainį supjaustykite gabalėliais.
  • Kepimui galite paimti keraminę formą. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Dėkite vištieną ir užpilkite likusiu marinatu.
    6. Kepimui galite paimti keraminę formą. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Dėkite vištieną ir užpilkite likusiu marinatu.
  • Reklama
  • Ant vištienos uždėkite svarainių gabalėlius ir džiovintas slyvas. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 50-60 minuč...
    7. Ant vištienos uždėkite svarainių gabalėlius ir džiovintas slyvas. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 50-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite. 30 minučių po kepimo nuimkite foliją.
  • Gatavą patiekalą galima patiekti iš karto.
    8. Gatavą patiekalą galima patiekti iš karto.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai