Vištiena su svarainiais ir slyvomis
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Skanus, sultingas, apetitą keliantis vištienos patiekalas. Svarainių aromatas ir džiovintų slyvų skonis puikiai papildo paukštieną. Patiekalas tiks tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui. Kepimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Pavyzdžiui, iškepkite visą skerdeną arba supjaustykite ją gabalėliais. Dėl skonio galite pridėti česnako ar rozmarino.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena800 gramų (bet kokios dalys)
-
Svarainiai1 vnt
-
Slyvos100 gramų
-
Sojų padažas60 mililitrų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (+ formos sutepimui)
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus pagal sąrašą.
-
2. Marinatui į dubenį supilkite sojų padažą ir augalinį aliejų.
-
Reklama
-
3. Įberkite druskos ir prieskonių. Turėkite omenyje, kad sojos padažas jau yra sūrus.
-
4. Vištieną iš visų pusių aptepkite gautu marinatu ir palikite 1 val., kad pasimarinuotų.
-
Reklama
-
5. Slyvas nuplaukite verdančiu vandeniu. Svarainį supjaustykite gabalėliais.
-
6. Kepimui galite paimti keraminę formą. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Dėkite vištieną ir užpilkite likusiu marinatu.
-
Reklama
-
7. Ant vištienos uždėkite svarainių gabalėlius ir džiovintas slyvas. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 50-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite. 30 minučių po kepimo nuimkite foliją.
-
8. Gatavą patiekalą galima patiekti iš karto.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama