Mėlynių džemas

Mėlynių džemas

3 (4 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Mėlynės yra vienos mėgstamiausių visų uogų, nes jos nepaprastai skanios ir sveikos. Ir koks nuostabus džemas gaunasi – apsilaižysi pirštus! Mėlynių preparatai, mano nuomone, yra patys populiariausi, nes juos mėgsta beveik visi, tik ne visi moka paruošti mėlynių džemą. O kadangi savo rankomis gamintas daiktas visada skanesnis nei parduotuvėje, siūlau nepatingėti ir pasigaminti tokį džemą patiems. Įsivaizduokite, kaip tuomet atidarysite tokio skanėsto indelį ir pasilepinsite puikiu skoniu, o galbūt pavaišinsite ir draugus. Be to, šiame mėlynių gaminimo recepte nėra nieko sudėtingo, su juo galite lengvai susidoroti, o mainais gausite neįtikėtinai skanų ir sveiką skanėstą.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami pradėti, kruopščiai išrūšiuojame mėlynes ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
    1. Norėdami pradėti, kruopščiai išrūšiuojame mėlynes ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
  • Uogas perkelkite į puodą ir suberkite į jas cukrų, išmaišykite.
    2. Uogas perkelkite į puodą ir suberkite į jas cukrų, išmaišykite.
  • Reklama
  • Dabar padėkite puodą ant ugnies, o kai skystis užvirs, nugriebkite putas.
    3. Dabar padėkite puodą ant ugnies, o kai skystis užvirs, nugriebkite putas.
  • Virkite nuolat maišydami ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos. Per tą laiką mūsų džemas turėtų sutirštėti ir patrigubėti.
    4. Virkite nuolat maišydami ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos. Per tą laiką mūsų džemas turėtų sutirštėti ir patrigubėti.
  • Reklama
  • Dabar išpilstome į stiklainius, o kai sustings, dedame į šaltą vietą saugojimui.
    5. Dabar išpilstome į stiklainius, o kai sustings, dedame į šaltą vietą saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai