Vištiena su citrininiu sviestu

Vištiena su citrininiu sviestu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Norint paįvairinti savo kasdienį meniu, visai nebūtina naudoti brangių produktų. Pakanka eksperimentuoti su paprasčiausiais ingredientais. Yra viena idėja, kuria noriu pasidalinti! Parodysiu jums puikų būdą, kaip pasigaminti vištieną su citrininiu sviestu. Nepaisant to, kad procesas iš viso trunka šiek tiek daugiau nei valandą, jį galima drąsiai vadinti gana paprastu. Į įdarą galite pridėti prieskonių ir žolelių, kad skonis būtų intensyvesnis, taip pat pagardinkite, pavyzdžiui, džiūvėsėlius. Ši vištiena puikiai tiks su bet kokiu garnyru ar padažu.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    120 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Vištienos krūtinėlė
    4 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Džiūvėsėliai
    120 gramų
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    pagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Minkštą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele. Įberkite žiupsnelį druskos ir prieskonių (šiuo atveju – šaukštą peletrūno).
    1. Minkštą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele. Įberkite žiupsnelį druskos ir prieskonių (šiuo atveju – šaukštą peletrūno).
  • Dedame ant folijos lakšto, susukame, išlyginame į stačiakampį ir dedame į šaldiklį pusvalandžiui.
    2. Dedame ant folijos lakšto, susukame, išlyginame į stačiakampį ir dedame į šaldiklį pusvalandžiui.
  • Reklama
  • Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir lengvai pamuškite.
    3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir lengvai pamuškite.
  • Sušaldytą sviestą supjaustykite į 4 dalis.
    4. Sušaldytą sviestą supjaustykite į 4 dalis.
  • Reklama
  • Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite po gabalėlį sviesto.
    5. Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite po gabalėlį sviesto.
  • Atsargiai pritvirtinkite dantų krapštukais.
    6. Atsargiai pritvirtinkite dantų krapštukais.
  • Reklama
  • Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinį. Kiekvieną vištienos gabalėlį įmerkite į kiaušinį.
    7. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinį. Kiekvieną vištienos gabalėlį įmerkite į kiaušinį.
  • Apvoliokite džiūvėsėliuose.
    8. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
    9. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  • Gerai įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištieną.
    10. Gerai įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištieną.
  • Reklama
  • Kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada padėkite ant popierinio rankšluosčio. Prieš patiekdami nepamirškite atsargiai nuimti iešmelių. S...
    11. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada padėkite ant popierinio rankšluosčio. Prieš patiekdami nepamirškite atsargiai nuimti iešmelių. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai